Emanuel Doagă: „Consider candidatura mea la președinția Consiliului Județean Olt ca o decizie mai degrabă civică decât politică”

Date:

Astăzi, 11 aprilie 2024, într-un cadru prietenos, Dreapta de la Olt s-a unit pentru a crea o forţă pe scena politică a judeţului. Pe terasa fostului Magazin „Oltul” au fost prezentaţi, în mod oficial, candidaţii Dreptei Unite de la Olt pentru Primăria Slatina şi pentru Consiliul Judeţean Olt. O miză importantă o reprezintă fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Lupta pentru acest fotoliu a început, iar cele trei partide, care formează Dreapta Unită: USR, Forţa Dreptei şi PMP, au ales să meargă cu Emanuel Marian Doagă, un bun slătinean, un bun oltean.

În cadrul evenimentului, acesta a susţinut un discurs pe care vi-l prezentăm în integralitatea sa:

„După cum știți, actuală alianța de guvernare PSD-PNL duce România, cu pași repezi, spre dezastru. Pentru redresarea situației, acum, mai mult ca oricând, este imperios necesar că fiecare dintre noi să ne implicăm activ acolo unde este mai mare nevoie de noi. Prin urmare, după discuțiile cu conducerea Forță Dreptei și cu colegii de alianță, am decis să îmi depun candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Olt.

Cum spuneam, acum, mai mult ca oricând, este nevoie că forțele de opoziție să facă front comun și să construiască împreună o alternativă viabilă la actuală alianța de guvernare.
În tot acest timp, nu s-a reușit să se aducă nicio plus valoare la dezvoltarea județului nostru. Nu au reușit să atragă investiții în industrii competitive care să creeze locuri de muncă bine plătite, atractive pentru tineri.
De 34 de ani Oltul este tot în declin demografic.

Între 2011 și 2021 populația Județului a scăzut cu 12.17%. Avem mari probleme cu migrația tinerilor care pleacă în căutarea oportunităților de muncă în altă parte. Avem o populație cu o vârstă medie cu mult mai înaintată decât media națională.
Producţia industrială și cifra de afaceri din industrie este în declin față de anul anterior, deși am trecut de pandemie și ar trebui să ne aflăm pe drumul redresării. Cea mai mare scădere, de peste 22%, s-a înregistrat în luna decembrie 2023 comparativ cu aceeași perioada a anului 2022.
În ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor, județul Olt se alflă pe locul 37 din 41, altfel spus pe locul 5, dar din coadă. Ne întrec aproape toate județele țării.
În același timp, Oltul este pe primul loc din țară în ceea ce privește prețul la utilități (apă, canal, gunoi).
Citeam zilele trecute niște articole în presă națională despre prețul apei în Buzău, spuneau că, la 10 lei /metru cub, este cel mai mare din țară. Nu domnilor din presă națională, cel mai mare preț la apă este în Olt – 17 lei pe metru cub – dublu față de cât plătesc bucureștenii, în condițiile în care salariul mediu net în București este cu peste 1000 de lei mai mare decât salariul mediu net în Olt.

După cum se vede, bunăstarea oltenilor a ajuns la pământ sub conducerea PSD. La fel sunt drumurile județene, deși au existat fonduri și se puteau atrage și mai multe pentru că PSD a fost de nenumărate ori și la guvernare.
A fost nevoie să vină Ludovic Orban, că premier, că să se pună primii piloni ai dezvoltării infrastructurii de transport în Olt. Atunci s-a creat cadrul legislativ pentru construirea Drumului Expres. Ce vedem astăzi este rezultatul muncii și viziunii unui om care a înțeles cu adevărat nevoia acestui județ, proiect la care și-a adus aportul și Cătălin Drulă în perioada când a fost Ministrul Transportului.

Dar cu o floare nu se face primăvară, drumul expres și centura ocolitoare a Balşului nu sunt suficiente pentru a face Oltul atractiv pentru investitori. Este nevoie de mult mai mult:
Este nevoie de un program coerent de centuri ocolitoare ale orașelor noastre, mai ales la Slatina și Drăgănești Olt.
Este nevoie de legături rutiere și feroviare rapide între nordul și sudul județului pentru a facilita deplasarea rapidă a mărfurilor, dar și a oamenilor spre și dinspre locurile de muncă.
Nu am greșit când am menționat și sectorul feroviar pe lângă cel rutier. Oltul are nevoie de o legătură feroviară directă între nordul și sudul județului. Numai astfel, cu legături terestre eficiente, putem revitaliza portul Corabia, punct esențial într-o rețea de transport eficientă și atractivă pentru investitori.
Ne dorim să creăm parcuri industriale pe lângă orașele județului dar, pentru că acestea să poată atrage investitorii, facilitățile fiscale nu sunt suficiente. Pe lângă infrastructură (transport, apă, canal, etc.) firmele au nevoie de forță de muncă, de oameni care să poată ajunge ușor la serviciu. Pentru asta e nevoie de crearea unui sistem de transport public eficient, integrat la nivel de județ.

Avem nevoie de o asociație de transport metropolitan așa cum au toate județele cu dezvoltare decentă din țară. O astfel de structura poate oferi servicii de transport public de calitate la prețuri decente pentru toți locuitorii județului. Avem nevoie să legăm satele oltului de orașele oltului.
De asemenea este urgent și imperios necesar să rezolvăm situația dezastroasa de la Compania de Apă Olt, unde Consiliul Județean Olt este acționar, iar președintele Consiliului de Administrație este un angajat al Consiliului Județean. Ce se întâmplă acolo, știm cu toții și suferim toți de pe urmă nepotismului și a incompetenței crase de acolo.
Eu consider ca o reală dezvoltare se poate face doar prin implementarea coerentă și integrată a politicilor publice liberale. Ele au menirea să creeze un cadru adecvat și atractiv pentru dezvoltarea unei comunități care să prospere.

Fără o economie solidă nu putem dezvoltă serviciile sociale de care comunitățile noastre au atâta nevoie – asistență socială, servicii medicale, educația, serviciile de îngrijire a bătrânilor.
Dacă voi fi ales preşedinte al Consiliului Județean OLT, una dintre priorităţile mele, pe lângă dezvoltarea rapidă a infrastructurii și a serviciilor de transport public, va fi că în jurul oraşelor să facem parcuri industriale, după modelele de succes existente.

În parteneriat cu primăriile din zonă, care vor oferi terenuri, Consiliul Judeţean va asigura utilităţile necesare – apă, gaz, curent, că firmele să aibă condiţii pentru a investi, creând locuri de muncă. În felul acesta, satele nu se vor mai depopula şi bunăstarea locuitorilor va creşte în anii următori.

După cum știți, am fost consilier local municipal până în perioada 2020-2021. Imediat după ce am constat că PNL a apucat pe drumul PSD mi-am depus demisia, inclusiv din cea de primvicepreședinte al PNL Slatina. Am decis, însă, să nu renunț la implicarea politică pentru că sunt la fel de revoltat că toți cetățenii județului Olt de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.
Consider candidatura mea la președinția Consiliului Județean Olt ca o decizie mai degrabă civică decât politică, pentru că doar o astfel de poziție îți dă puterea reală de a schimbă lucrurile.
Cetățenii Slatinei și ai județului Olt merită reprezentanți în administrațiile locale care să lucreze în interesul lor, al cetățenilor, și nu împotriva și în disprețul lor.

Slatina este și va rămâne o prioritate pentru mine și promit că voi lucra în continuare la proiectele pentru Slatina și îmi voi continua activitățile mele pentru slătineni.
Am speranța că această nouă formulă de alianța -Dreapta Unită- va reuși să asigure rezultatele pe care ni le dorim cu toții, atât la nivel național, cât și la nivel local.
Din partea echipei Forță Dreptei Olt, va asigurăm că vom continuă să susținem obiectivele comune asumate de alinanta și vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura coeziunea între reprezentanții partidelor membre, acționând ca o echipa bine sudată și structurată.

În încheiere, permiteți-mi să mulțumesc colegilor din Forță Dreptei Olt și din toate organizațiile locale care se implică în toate activitățile filialei și va reasigur, dragi colegi de alianța, că vom continuă să ne implicăm la fel de mult și în continuare.
Acum, mai mult ca oricând, este esențial să lucrăm împreună pentru a proteja democrația și pentru a ne consolida principiile și valorile noastre de dreapta în interesul bunei funcționari politice și administrative locale și la nivel național.

Doar colaborarea și bună organizare sunt soluția cea mai bună și dovadă că putem oferi împreună o alternativă solidă și puternică la conducerea actuală.
„Prin noi înșine” și doar împreună, putem să aducem schimbarea de care este nevoie și putem clădi un viitor mai bun – pentru județul nostru.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Cum arată buletinul de vot pentru primul tur de la prezidențiale

Românii merg la urne pe 24 noiembrie, pentru a-şi...

Blocul Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, modernizat complet

Lucrările de modernizare la blocul Medicală al Spitalului Judeţean...

Tradiţia continuă. Când vedem „Singur acasă” la PROTV

Dacă ai terminat toate serialele de pe Netflix şi...

Minibiblioteci, în parcurile din Slatina

Într-o inițiativă menită să încurajeze lectura și să aducă...