Olteni la superlativ | Mihai Păduroiu, de la karate la avioane militare. Slătineanul vrea să piloteze pentru Forţele NATO

Date:

Destinul scrie pagini nebănuite pentru oameni. O astfel de pagină este scrisă şi pentru slătineanul Mihai Păduroiu, actualmente student sergent-major în anul al III-lea la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov.

Timp de 15 ani a practicat karate, perioadă în care a dobândit o stare psihică bună şi având un corp rezistent. Karatele aveau să-i servească pentru mai târziu. Conform presamil.ro, o cunoştinţp de familie i-a prezentat ideea de a aavea o carieră militară în spectrul aerian.

Fiind mereu susţinut de părinţi, liceanul pasionat de automatică şi calculatoare, care se pregătea pentru a merge spre Politehnică, şi-a schimbat traiectoria către Academia Forțelor Aeriene.

A obţinut medii foarte mari şi, dintre cei 150 de candidaţi pe un singur loc, a devenit studentul care a ajuns în anul III şi care visează programul pregătire al piloților NATO: Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program (ENJJPT). Cursurile vor avea loc în Texas, la Wichita Falls, iar acestea îi pot ajuta pe tinerii piloți să facă trecerea către pilotajul aeronavelor F-16.

Mihai Păduroiu face cinste municipiului Slatina, iar calea sa este deschisă pentru noi succese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

A cincea ediţie Slatina City Run, la start!

Deja devenită o tradiţie, cea mai mare competiţie sportivă...

Ludovic Orban vine în judeţul Olt

Ludovic Orban, Președintele Forța Dreptei revine în judeţul Olt...

Telefoanele cu ecran devin istorie. O „cască de schi” e viitorul: Apple Vision Pro

Devine popular printre iubitorii de tehnologie din SUA un...

Maşina timpului. Expoziţie cu şi despre moda din perioada comunistă

„Moda în perioada comunistă. Fantezie, rafinament eleganță” este titlul...