Moarte confidenţială la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Date:

Sâmbătă, în jurul orei 08.05, o femeie de 81 de ani, din județul Olt, care se afla internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ar fi decedat într-unul din lifturile care s-ar fi blocat între etajele 5 şi 4.

Ea trebuia dusă de la etajul 5 (Neuro) la etajul 2 (Terapie Intensivă) pentru a fi intubată. În ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat.

Aceasta era mama unei asistente a unităţii spitaliceşti. Două zile mai târziu, adică astăzi, 18 decembrie 2023, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a informat, prin adresă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt despre caz.

„În cauză, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Înaintea emiterii comunicatului de presă, prefectul judeţului Olt, Mario De Mezzo, a anunţat public cazul.

„Sunt ferm convins că s-a încercat o muşamalizare a cazului. A făcut (n.n. managerul) un scandal uriaş acolo ca eu să nu aflu. Lifturile sunt într-o stare deplorabilă. În loc să dea bani pe contracte de confidenţialitate, ar trebui să de bani pentru a investi în lifturi, pentru ca oamenii să nu mai moară”, a spus prefectul într-o intervenţie la România Tv.

Prefectul de Olt l-a sunat pe ministrul Sănătăţii, care a aflat prima dată de acest caz. Reprezentantul guvernului în teritoriu a dispus demararea unor controale la spital.

Aşteptăm conducerea spitalului să ne dea un punct de vedere cu privire la acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

La ISU Olt! O zi, mai multe evenimente

Ziua de 28 februarie este consacrată Zilei Protecţiei Civile....

Primarul liberal de la Bărăşti, cu sufletul la Forţa Dreptei

Anul 2024 este unul al surprizelor politice. Unii pleacă,...