În Slatina a aexistat un magazin specializat în încălţăminte pentru copii. Toată lumea spune că acest magazin avea marfă de foarte bună calitate, produse realizate în România. Aici veneau oameni din tot judeţul, însă nu era copil slătinean care să nu fi avut încălţăminte de la acest magazin.
Magazinul „Motanul încălţat” avea 18 metri pătraţi şi două gestionare, care vindeau în medie 250 de perechi de încălţăminte pentru copii. Magazinul dispunea de trei spaţii de depozitare mici. Una dintre gestionare era Elena Pavel, ajutată se soţul ei pentru a aduce încălţămintea din depozite la tejghea. Dat fiind spaţiul mic, cumpărătorii se aşezau la coadă în faţa magazinului. De acest lucru se ocupa tot soţul gestionarei, care „raţionaliza” accesul în magazin.
Într-o zi, înaintea Sărbătorilor Pascale ale anului 1968, trotuarul a fost neîncăpător, iar oamenii au intrat necontrolat în magazin şi, din cauza îmbulzelii, au fost sparte vitrinele din interiorul magazinului. Moment în care mai multe perechi de pantofi au fost subtilizate. Gestionarele au raportat problema spaţiului îngust, menţionând că la cofetăriile „Violeta” şi „Macul Roşu” mare parte a spaţiului, dublu decât cel de la „Motanul încălţat”, nu este folosit şi solicită un spaţiu asemenea cofetăriilor menţionate. Nu s-a luat nicio măsură. Magazinul a funcţionat în acelaşi spaţiu până la desfiinţare.
În ajutorul gestionarelor a venit şi ziaristul E. Georgescu, care a scris un articol pe această temă în aprilie 1969, în presa locală.