Istoria este făcută de oamenii potriviţi la locul potrivit. Un om potrivit bine este şi istoricul Aurelia Grosu (născută la 1 septembrie 1952, în Călineşti, judeţul Argeş), care a lucrat o viaţă în templul istoriei locale, Muzeul Judeţean Olt. Este foarte activă pe reţelele de socializare, acolo unde prezintă poveşti istorice şi imagini inedite cu şi despre Slatina şi judeţul Olt.
Aurelia Mincă (ulterior Grosu) şi-a definitivat studiile superioare în anul 1975, când, la repartizare, a aflat de un post de muzeograf la Slatina şi se angajează de la 1 august. În istoricul muzeului, broşura „Muzeul Judeţean Olt – 1952-2022”, o găsim angajată pe Aurelia Mincă, în anul 1980, instituţia fiind condusă de Mihail Butoi.
Alături de Mihail Butoi, Aurelia Mincă semnează volumul „Monumente istorice şi de artă din judeţul Olt”, în anul 1984.
În decembrie 1988, Aurelia Grosu este numită director al Muzeului.
Anul 1997 este un an al victoriei atât pentru instituţia muzeală, cât şi pentru judeţul Olt. Clădirea Palatului Administrativ trece din administrarea Fiscului în administrarea Muzeului Judeţean Olt. Cu o ambiţie desăvârşită şi o implicare totală, Aurelia Grosu şi-a lăsat amprenta pe această pagină istorică din 21 iulie 1997, când este emisă Hotârârea de Guvern nr. 371. Datorită domniei-sale Muzeul Judeţean Olt are un sediu propriu.
Este director al muzeului până la sfârşitul lunii septembrie 2001.
Şi-a continuat activitatea ca şef al Secţiei de Istorie şi Artă a muzeului până la 1 octombrie 2015. A realizat trei documentare, a fost ghid în mai multe documentare sau emisiuni TV.
Este realizatoarea emisiunii „Amprente”, de la Olt TV, şi a produs trei documentare: „Vârstele Slatinei“, în 2017, „Slatina pe drumul Marii Uniri“, în 2018 şi „Slatina, oraşul în care trăim“, în 2019.
Aurelia Grosu este bunul exemplu, demn de urmat de orice tânăr muzeograf şi istoric. Meseria devenită pasiune, din iubire faţă de judeţul Olt şi istoria lui.