Caracal, capitala creaţiei. „Castelul cu povești”, concursul care stimulează copiii

Date:

Concursul de creație literară „Castelul cu povești”, desfăşurat sub egida Bibliotecii Municipale „Virgil Carianopol” şi a Primăriei Caracal, şi-a desemnat câştigătorii.

Cea de-a XI-a ediţie a fost un real succes, însumând 96 de poveşti scrise şi desenate de copiii din ciclurile primar şi gimnazial din Caracal, Osica de Sus și Dobrosloveni.

Conform andinews.ro, concursul a fost structurat în două secțiuni: „Povești scrise în limba română” și „Povești scrise într-o limbă străină”.

Creațiile literare ale elevilor au fost analizate de un juriu avizat, format din: prof. Ionela Mircescu, prof. Claudia Vanea, prof. Magda Alexandrescu, de la Liceul Teoretic „Ioniță Asan”, prof. Ionela Cranta – Grădinița cu program prelungit nr. 4 și Vera Grigorescu – coordonator al Bibliotecii Municipale „Virgil Carianopol”.

La festivitatea de premiere a fost prezent, alături de cadrele didactice, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”, profesorul Marian Dumitru. Biblioteca municipală este găzduită, până la finalul lucrărilor de restaurare, de către şcoala amintită.

Trofeul „Castelul cu povești” a revenit elevului Rareș Andrei Calciu – clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, îndrumat de profesorul de limba română Lorela Barbu, pentru creația literară „Tobi, erou în misiune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

DENT PRIORITY – recomandări după extracția dentară

În general, dinții se extrag ușor, deși pot să...

Templul lui Kratos formează învingători! Educaţie prin sport! Karate Tradiţional

💯🔜🥇Templul lui Kratos formează o nouă grupă de mici...

Forța Dreptei desemnează echipa care angajează discuțiile pentru constituirea alianței de centru-dreapta

Biroul Politic Național al Forța Dreptei salută disponibilitatea exprimată...

A murit Adrian Pop, fost director al Poliției Locale Slatina şi Loctrans

Fostul director al Poliţiei Comunitare, subprefect de Olt, director...