Free Porn
xbporn

A murit unul dintre arhitecţii Casei de Cultură a Tineretului din Slatina

Date:

Unul dintre cei doi arhitecți ai Casei de Cultură a Tineretului din Slatina, Emil Barbu Popescu „Mac”, a decedat în cursul acestei zile la vârsta de 85 de ani, anunţă Liga Profesionistă de Fotbal. Acesta a fost decorat, în ianuarie 2019, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.
Alături de Dorin Ştefan, au proiectat Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, în 1980. Clădirea a fost dată în folosinţă în 1986, iar un an mai târziu câştiga un premiu important în cadrul bienalei de arhitectură din oraşul Kardzhali, Bulgaria.

„S-a stins din viață profesorul universitar doctor Emil Barbu „Mac” Popescu, unul dintre marii arhitecți pe care i-a dat România!
Profesorul Emil Barbu Popescu s-a născut în ziua de 15 septembrie 1938 și a absolvit în anul 1970 Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din București, în cadrul căruia a ocupat, succesiv, funcțiile de asistent, șef de lucrări, conferențiar și profesor, decan (1996), prorector (1998), rector (2000) și președinte (2000-2012).
A realizat peste 80 de proiecte de construcții!
Mai mult decât atât, marele și distinsul profesor a fost fondatorul celebrului Club A, oază de libertate artistică a tineretului universitar, în anul 1969!
Însă marea pasiune și întreaga sa energie creatoare s-a numit, pentru marele profesor, Clubul de Fotbal Sportul Studențesc, al cărui președinte a fost timp de 30 ani!
De numele și de priceperea sa, de arta sa de a construi oameni și conștiințe, cariere și punți între oameni, se leagă toate marile performanțe ale „alb-negrilor”, inclusiv titlul de vicecampioni din 1986.
Un caracter desăvârșit, un poet al construcțiilor durabile, „Mac” Popescu a fost PROFESORUL prin EXCELENȚĂ!”, se arată într-un necrolog al Ligii Profesioniste de Fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Romula Fest, o nouă ediţie. Cine sunt invitaţii speciali

În zilele de 23 şi 24 august a.c., Reşca,...

Nicolae Ciucă, vizită la Olt!

Prezent astăzi la Slatina, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae...

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...