A murit unul dintre arhitecţii Casei de Cultură a Tineretului din Slatina

Date:

Unul dintre cei doi arhitecți ai Casei de Cultură a Tineretului din Slatina, Emil Barbu Popescu „Mac”, a decedat în cursul acestei zile la vârsta de 85 de ani, anunţă Liga Profesionistă de Fotbal. Acesta a fost decorat, în ianuarie 2019, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.
Alături de Dorin Ştefan, au proiectat Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, în 1980. Clădirea a fost dată în folosinţă în 1986, iar un an mai târziu câştiga un premiu important în cadrul bienalei de arhitectură din oraşul Kardzhali, Bulgaria.

„S-a stins din viață profesorul universitar doctor Emil Barbu „Mac” Popescu, unul dintre marii arhitecți pe care i-a dat România!
Profesorul Emil Barbu Popescu s-a născut în ziua de 15 septembrie 1938 și a absolvit în anul 1970 Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din București, în cadrul căruia a ocupat, succesiv, funcțiile de asistent, șef de lucrări, conferențiar și profesor, decan (1996), prorector (1998), rector (2000) și președinte (2000-2012).
A realizat peste 80 de proiecte de construcții!
Mai mult decât atât, marele și distinsul profesor a fost fondatorul celebrului Club A, oază de libertate artistică a tineretului universitar, în anul 1969!
Însă marea pasiune și întreaga sa energie creatoare s-a numit, pentru marele profesor, Clubul de Fotbal Sportul Studențesc, al cărui președinte a fost timp de 30 ani!
De numele și de priceperea sa, de arta sa de a construi oameni și conștiințe, cariere și punți între oameni, se leagă toate marile performanțe ale „alb-negrilor”, inclusiv titlul de vicecampioni din 1986.
Un caracter desăvârșit, un poet al construcțiilor durabile, „Mac” Popescu a fost PROFESORUL prin EXCELENȚĂ!”, se arată într-un necrolog al Ligii Profesioniste de Fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Siminica Mirea: „Primăvara începe din interiorul nostru”

Reprezentanţii oltenilor în Parlamentul României au transmis, la debutul...

La ISU Olt! O zi, mai multe evenimente

Ziua de 28 februarie este consacrată Zilei Protecţiei Civile....