Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com

Agenda istorică | Casa de Cultură a Tineretului din Slatina. Nicolae Ceauşescu: „O deviaţie”

Date:

În imaginea care deschide acest acest articol se poate observa Casa Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret Slatina, imagine din catalogul proiectelor premiate în cadrul celei de-a şasea ediţii a Bienalei Mondiale de Arhitectură Interarch, 1987, unde proiectul arhitectului braşovean Dorin Ştrefan a câştigat Medalia de Argint, alături de arhitectul Emil Barbu Popescu. În acelaşi ani, arhitectul a primit şi Premiul Uniunii Arhitecţilor din România pentru acelaşi proiect, cu menţiunea „o perspectivă inedită asupra arhitecturii contemporane în RSR”.

Nicolae Ceauşescu a cerut schimbarea faţadei
Este cunoscut faptul că Nicolae Ceauşescu era foarte pretenţios cu proiectele edilitare şi îşi dorea să controleze totul până la cel mai mic detaliu. Chiar dacă nu era arhitect de meserie, clădirile trebuiau să păstreze o „linie socialistă” de arhitectură. Aflat într-o vizită în Slatina, în 1985, Ceauşescu inspectează şantierul edificiului cultural. Primul lucru care îi iese în cale este faţada pe care nu o înţelege prea bine, din câte povestesc arhitecţii proiectului. Liderul statului ar fi exclamat: „O deviaţie”. Acesta ar fi cerut ca faţada să fie schimbată şi refăcută în stilul celei din Câmpina. Arhitecţii au promis că vor remedia acest aspect doar pentru a-i face pe plac dictatorului. Acest lucru nu s-a întâmplat.

„Prinţişorul” n-a vrut să vină la inaugurare
Inaugurarea clădirii a avut loc la 5 august 1986, sub denumirea de Casa de Cultură a Ştiinţei si Tehnicii pentru Tineret. Cum Nicolae Ceauşescu nu a putut veni, având alte activităţi pe agendă, invitat a fost Nicu Ceauşescu, prim-secretar al C.C. al U.T.C. Acesta a refuzat invitaţia, în primă instanţă, însă, în ziua inaugurării s-a prezentat, punctual, la inaugurarea clădirii, care a avut loc în prima parte a zilei.

Construirea edificiului a costat statul român în jur de 32 de milioane de lei, iar la ridicarea eu au constribuit fizic sute de tineri membri ai UTC din localitate.
Sala principală de spectacole are 500 de locuri pe scaune, era dotată şi cu o discotecă cu peste 400 de locuri, spaţii de cazare şi săli pentru organizarea diverselor cercuti ştiinţifice şi tehnice.

În vremurile actuale, clădirea aparţine Fundaţiei Judeţene pentru Tinteret Olt, care administrează şi Casa Tineretului din Balş.
Ultimul mare eveniment, organizat în sala de spectacole, a fost Conferinţa Judeţeană a PSD Olt, în luna noiembrie a anului trecut. În rest, evenimentele cultural-artistice sunt extrem de rare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PNL Olt | Lista candidaţilor la parlamentare

În cadrul conferinţei de presă de azi, de la...

VIDEO | Nicolae Ciucă prezintă coperta volumului autobiografic: „În slujba ţării”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, dezvăluie coperta cărţii sale autobiografice,...

Dăneasa | Campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor

Prin intermediul reţelelor sociale, primarul comunei Dăneasa, Nicolae Soare,...

Slătioara | Muzică şi distracţie la ziua comunei

Administraţia de la Slătioara, condusă de primarul Savu Ungureanu,...