În loc de Mărţişor: „Miercurea Alarmelor”. Sirenele republicii, probă de microfon. NU INTRAŢI ÎN PANICĂ!

Date:

Ca să fie bine, să nu fie rău, în zi destul de alarmantă pentru bărbaţi şi relaxată pentru doamnele răsfăţate cu mărţişoare, la nivel naţional, IGSU va realua, astăzi, exercițiul național „Miercurea Alarmelor”, cei cu care s-a afirmat la novel mondial.

„Astfel, în intervalul orar 10.00 – 11.00, se vor testa și verifica echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
Pe timpul simulărilor vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.
În perioada vizată, locuitorii Capitalei și cei din județele țării vor auzi semnalul „alarmă la dezastre”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.”, ne transmit reprezentanţii IGSU.

În pandemie (martie 2020 – martie 2022) şi în primul an de război ucrainean, sirenele au tăcut, sperăm să nu fi ruginit între timp.

În cazul unor situații reale, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor RO-ALERT, al aplicației DSU și alte surse ale structurilor pentru situații de urgență, precum și posturi radio și TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related