Free Porn
xbporn

ALRO inaugurează o investiţie de 11 milioane USD în instalaţia de reciclare ecologică

Date:

• Capacitatea de reciclare a Companiei creste cu 60.000 tone pe an, in urma instalarii a doua cuptoare cu dubla camera, a unui cuptor de mentinere si a instalatiei aferente de captare si tratare a gazelor arse;

• ALRO isi continua programul de reducere a consumului specific de energie electrica si de gaze naturale, crescand, in acelasi timp, sustenabilitatea afacerii sale;

• Tehnologia de ultima generatie va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului, mentinand emisiile ALRO sub cotele aprobate la nivelul UE.

Slatina, 29 iunie 2023 – ALRO S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „ALRO”), unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, a inaugurat o investitie de 11 milioane USD in tehnologie si protectia mediului la unitatea sa de Eco-Reciclare din Slatina. Compania a instalat doua cuptoare cu dubla camera, un cuptor de mentinere si instalatia aferenta de captare si tratare a gazelor arse.

„Desi mediul de afaceri foarte provocator ne-a fortat sa ne adaptam planurile de dezvoltare pentru a ne mentine pozitia pe piata internationala, o directie strategica a ramas neschimbata, si anume angajamentul nostru de a creste eficienta si de a reduce consumurile totale, iar investitia in Instalatia de Reciclare Ecologica sprijina aceste planuri”, a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie al ALRO. „Suntem hotarati sa ne continuam eforturile pentru a diversifica portofoliul de produse, a creste eficienta si a reduce amprenta asupra mediului”.

In 2013, ALRO a pus in functiune Instalatia de Reciclare Ecologica (etapa I), constand dintr-un cuptor cu dubla camera, un cuptor cu inductie, un cuptor de mentinere si statia de captare si tratare a gazelor aferenta, avand ca scop furnizarea unei parti din aluminiul lichid din surse alternative, inlocuind partial aluminiul produs prin electroliza. Consumul specific de energie electrica al procesului de reciclare a deseurilor din aluminiu este cu 95% mai mic decat cel inregistrat pentru productia de aluminiu electrolitic, ceea ce are un impact pozitiv asupra costurilor totale de productie. De asemenea, aluminiul poate fi reciclat la infinit fara a-si pierde proprietatile, ceea ce il face un metal ideal pentru economia circulara si cu emisii reduse de carbon.

Urmand aceasta strategie, la sfarsitul anului 2023 capacitatea de reciclare a Companiei urmeaza sa fie marita cu circa 60.000 tpa, in urma instalarii a doua cuptoare cu dubla camera, un cuptor de mentinere si instalatia aferenta de captare si tratare a gazelor arse (etapa II). Proiectul reprezinta prima etapa de dezvoltare a Instalatiei de Reciclare Ecologica si va sustine decizia strategica a ALRO de a reduce dependenta de alimentarea cu energie electrica si de a creste productia cu valoare adaugata.

Ca urmare a acestor investitii, ALRO face un pas important intr-o lume cu emisii scazute, deoarece compania a crescut constant capacitatea de reciclare a deseurilor de aluminiu, iar in curand va ajunge la 100.000 tone pe an deseuri solide din aluminiu reciclate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...

Când se termină cu arşiţa

INMH anunţă preglungirea şi extinderea ariei pe care este...

Papuci copii – ce modele vor fi drăguțe și practice? (P)

Papuci copii pentru grădiniță sau pentru acasă – pe...