Free Porn
xbporn

Angela Nicolae, managerul SJU Slatina: „Respingem ferm acuzațiile de mușamalizare a cazului”

Date:

În urma dezvăluirii făcute de prefectul de Olt, Mario De Mezzo, referitoare la un deces nedeclarat la timp de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unitatea spitalicească răspunde acuzaţiilor prin intermediul unui comunicat de presă. Pentru corecta informare a publicului, prezentăm punctul de vedere al conducerii.

Angela Nicolae, managerul instituţiei medicale, aduce câteva clarificări în cazul femeii de 81 de ani, care a murit în liftul corpului central, în timpul transportului din secția Neurologie către secția de Terapie Intensivă.
„În dimineața zilei de 16 decembrie 2023, ca urmare a evaluării de către medicul de gardă, s-a decis transferul către secția Anestezie și Terapie Intensivă, al unei paciente în vârstă de 81 de ani, cu multiple comorbidități, internată inițial în Secția Medicină Internă și transferată apoi în Secția Neurologie.
S-a procedat la transferul pacientei către secția A.T.I., cu liftul, în jurul orei 07:20, pacienta fiind însoțită de echipa constituită conform procedurilor interne, formată din medic neurolog și personal mediu și sanitar auxiliar. În timpul transportului, liftul s-a blocat între etaje, la scurt timp, pacienta intrând în stop cardio-respirator.
S-au efectuat imediat manevre de resuscitare de către medicul care însoțea pacienta, manevre care au fost efectuate atât timp cât pacienta s-a aflat în lift, cât și până la accesul în secția A.T.I. În tot acest timp, s-a intervenit cu personalul tehnic din interiorul spitalului pentru a debloca liftul.
A fost solicitată și echipa tehnică, care asigură mentenanța liftului, acesta fiind deblocat în jurul orei 08:00.
Pacienta a fost evaluată de către medicul de terapie intensivă, în același timp cu continuarea manevrelor de resuscitare, iar la ora 08:05 a fost declarat decesul.”, precizează managerul Angela Nicolae.

„Incidentul a fost raportat în ziua producerii incidentului atât către ANMCS, cât și către Direcția de Sănătate Publică Județeană Olt, care a dispus imediat efectuarea de verificări cu privire la caz. Verificările s-au concretizat într-un proces verbal de control, care nu a constatat nereguli.
De asemenea, potrivit procedurilor interne, șeful serviciului de anatomie patologică, în programul normal de lucru al serviciului, în ziua de 18.12.2023, a anunțat decesul pacientei organelor de cercetare penală, care au dispus efectuarea necropsiei de către Serviciul Județean de Medicină Legală.
Precizăm că, unitatea sanitară are contract de mentenanță și service cu prestator de servicii autorizat, iar ultima revizie s-a efectuat în luna noiembrie 2023, când s-a constatat că liftul funcționează în condiții tehnice corespunzătoare”, mai spune Nicolae.

Controale ale instituţiilor abilitate
Prefectul judeţului a emis un ordin prin care au fost realizate o serie de controale la spital.
În cadrul aceluiaşi comunicat sunt prezentate câteva rezultate ale controlului:

„1. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană Olt au confirmat constatările cuprinse în procesul verbal de control întocmit în urma verificărilor efectuate în data de 16.12.2023. De asemenea, nu au constatat încălcări ale metodologiei privind raportarea evenimentelor adverse care implică actul medical, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr.14/11.01.2010.
2. Reprezentanții ISCIR au emis dispoziția de a menține funcționarea liftului, confirmându-se că acesta era și este conform, având toate reviziile la zi, beneficiind de întreținere și exploatare cu personal autorizat. Respectivul proces verbal a constatat și că sunt asigurate instrucțiunile specifice pentru utilizarea ascensoarelor și documentele cuprinzând măsurile ce trebuie luate în caz de avarii, întreruperi și dereglări.
3. Nu în ultimul rând, facem precizarea că, potrivit concluziilor preliminare ale necropsiei efectuate de către medicul legist, nu există legătură de cauzalitate între decesul pacientei și blocarea liftului.”.

Angela Nicolae afirmă că unitatea spitalicească pe care o conduce tratează cu toată seriozitatea și responsabilitatea asemenea evenimente. La rândul său, managerul a dispus constituirea unei comisii care să verifice motivele care au dus la evenimentul produs în misterioasa zi de 16 decembrie 2023.

„Respingem ferm acuzațiile de mușamalizare a cazului, iar prin acest comunicat prezentăm toate dovezile că, în această situație, conducerea unității sanitare a acționat transparent, cu bună-credință, respectând procedurile interne și în conformitate cu toate normele legale în vigoare.
De asemenea, remitem acest comunicat de presă în urma finalizării controlului dispus de Prefectul Județului Olt, astfel încât, să aducem în spațiul public informații corecte, verificate și emise de organele abilitate”, spune în încheiere Angela Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...

Când se termină cu arşiţa

INMH anunţă preglungirea şi extinderea ariei pe care este...

Papuci copii – ce modele vor fi drăguțe și practice? (P)

Papuci copii pentru grădiniță sau pentru acasă – pe...