Aproape 1000 de oameni, legitimaţi în şase ore

Date:

Aproximativ 1000 de persoane au fost legitimate şi peste 200 de autovehicule controlate în cadrul unei activități desfășurate de peste 70 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică (siguranță publică, proximitate și sisteme de securitate), rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, fiind sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt,

În noaptea de 20/21 mai a.c., în intervalul orar 20.00-04.00, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, în sistem integrat, în municipiul Slatina, dar și în comunele ce aparțin secțiilor de poliție rurală arondate Poliției Municipiului Slatina, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei, dintre care 75 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 22 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, au mai fost aplicate 10 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 349 din 6 iunie 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificările și completările ulterioare și patru sancțiuni la alte acte nromative.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și trei pentru alte abateri, dar și șapte certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale, fiind ridicat și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Au mai fost constatate și două infracțiuni la regimul piscicol, pentru pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul comercial în habitatelele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Spectacol extraordinar, de Ziua comunei Dăneasa!

Primarul comunei Dăneasa, Nicolae Soare îi invită pe fiii...

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...