Capodopere din arta românească, de la Muzeul Național Brukenthal Sibiu, faţă în faţă cu publicul slătinean

Date:

Eveniment cultural inedit la Slatina, găzduit de Muzeul Judeţean Olt, miercuri, 15 mai 2024. Este vorba despre vernisarea unei expoziții de excepție din colecția Muzeului Național Brukenthal. Lucrări de artă, semnate Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Miklos Barabas, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza, alături de sculpturi de Oscar Han sau Corneliu Medrea, vor fi expuse în perioada 15 mai – 30 iunie 2024 pentru publicul consumator de artă mioritică.

„Este vorba despre capodopere din arta românească. Sunt nişte lucrări de excepţie. Sper ca publicul slătinean, ca de fiecare dată, să ne onoreze cu prezenţa. Sunt 16 lucrări de pictură şi nouă de sculptură.”, a declarat managerul Muzeului Judeţean Olt, Gheorghe Smarandache.

Premieră la Olt
În premieră, la Muzeul Judeţean Olt au ajuns lucrări celebre, precum „Carul cu boi”, semnat de Nicolae Grigorescu, „Garoafe”, lucrare de Ştefan Lucian sau „Cap de fetiţă”, de Nicolae Tonitza. Curator al acestei expoziţii este Iohana Brătoi, la rândul domniei sale artist plastic.

„Pentru prima dată în istoria Muzeului Judeţean Olt, iată că pe simeze găzduim expoziţia «Capodopere – arta din România». Pentru mine este o onoare şi o bucurie că am putut să fiu curatorul acestei expoziţii, pentru că vorbim de nume de marcă, ce au făcut istorie.”, a declarat Iohana Brătoi.

Invitat special al vernisajului a fost Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu. Acesta a spus că este o bucurie pentru instituţia pe care o conduce să aducă în judeţul Olt lucrări de mare valoare artistică, cunoscând publicul doritor de artă de cea mai bună calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...