Ce ne face să verificăm telefonul atât de des?

Date:

De ce nu putem rezista să ne verificăm telefonul oriunde şi oricând a devenit o temă de studiu pentru cercetători.
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, a identificat trei posibile motive pentru care oamenii își verifică telefoanele chiar și în prezența altora, care stau ci ei la masă. Progresele tehnologice, cum ar fi dezvoltarea aplicațiilor, au făcut ca oamenii să-şi controleze mai ușor munca și lucrurile personale cu un singur dispozitiv.

De la primul smartphone IBM, de la începutul anilor 1990 până la iPhone-ul revoluționar al Apple, telefoanele mobile au devenit o necesitate în viața multor oameni astăzi. În prezent, aproape 3,8 miliarde de oameni au un smartphone, sau aproape 50% din populația lumii. Pentru mulți oameni, este clar că dependența de aceste dispozitive provoacă abateri sociale. Cum ar fi mania de a folosi telefonul în mijlocul unei conversații cu cineva sau în timp ce iei cina cu un grup de prieteni.

„Acest lucru face ca telefonul mobil să fie foarte important, atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere sociologic”, a spus autorul principal al studiului, Ida Marie Henriksen.

Unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni își folosesc telefoanele în fața altora este să-și verficice rețelele sociale, e-mailurile sau conversațiile prin mesaje text cu o altă persoană. În mod normal, o astfel de întrerupere a comunicării ar fi considerată un comportament lipsit de educaţie de către interlocutorul din faţa ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

TVR Folclor şi-a început emisia

A treisprezecea televiziune din portofoliul Societăţii Române de Televiziune...

Primul model spaniol, creat de inteligența artificială, câștigă mii de euro pe lună

Aitana, o femeie exuberantă, în vârstă de 25 de...

Când se vede „Singur acasă” la TV

Cel mai aşteptat film de Crăciun este „Singur acasă”,...

(P) Cizmele boho – sfaturi despre cum să le stilizezi în trend în sezonul 2023/24

Indiferent de modul în care se schimbă trendurile, cizmele...