De ce se sperie câinii şi pisicile de artificii și cum să-i calmezi

Date:

Trecerea dintre ani este o sărbătoare plină de lumină şi zgomot. Artificiile, chiar dacă sunt frumoase vizual, ele emit un sunet care nu este confortabil pentru animalele de companie. Sunetul de artificii provoacă frică, stres și alte neplăceri, determinându-și stăpânii să caute alternative pentru a-și proteja cei mai buni prieteni.

De ce pisicile și câinii se tem de artificii?
Se vorbește constant că pisicile și cățeii, în principal, sunt afectați de artificii. Cu toate acestea, este important să înțelegem ce cauzează de fapt acest lucru, astfel încât să poată fi găsită o soluție prin care animalele de companie să fie protejate.

În cazul câinilor și pisicilor, reacțiile provin din faptul că au o sensibilitate auditivă ridicată. Motiv pentru care ei pot percepe sunete pe care noi nu le auzim, iar cele care sunt perceptibile, le înregistrează într-o dimensiune mai mare.

Artificiile nu sunt singurul factor care provoacă aceste tulburări. Zgomotele precum ploaia, tunetele, motoarele și anumite dispozitive electrice provoacă, de asemenea, modificări la diferite niveluri.

Decibelii produși de fiecare este de până la 160, ceea ce ar putea afecta treptat auzul unei persoane care este expusă în mod constant la aceștia.

Câinii îi percep la aproximativ 450 de decibeli, ceea ce pentru ei este un sunet practic copleșitor, pe lângă faptul că le deteriorează sistemul auditiv și crește posibilitatea de pierdere a auzului. Pe lângă faptul că sunetul vine „prin surprindere”, determinându-i să intre în stare de alertă.

Ca răspuns, ei simt nevoia să ajungă într-un loc sigur, să recurgă la metode de calmare a fricii.

Ce e de făcut!
– Lăsaţi-i să se asundă unde vor şi nu îi rugaţi să plece de acolo sau să îi scoateţi, îi va stresa mult mai mult. Purtaţi-vă ca şi cum nu se întâmplă nimic.
– Oferă-le premii relaxante: există premii cu ingrediente calmante care îi ajută să rămână calmi și să intre într-o stare de relaxare. Pentru asta, trebuie să vă adresaţi unei farmacii veterinare.
– Ţineţi-i în încăperi unde intensitatea sunetelor nu e mare.
– Aveţi grijă ca, din cauza fricii, să nu fugă în afara locuinţei şi să fie greu de găsit.
– Nu lăsaţi animalele singure. Se vor simţi în siguranţă ştiind că vă are aproape.
– Încearcă să te joci cu el sau cu un alt animal, pentru a vedea că nu are de ce să se teamă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...