Deputatul Gigel Ştirbu, o nouă reuşită!

Date:

Ieri, în cadrul şedinţei comune a Parlamentului, a fost votată inițiativa deputatului Gigel Ştirbu de modificare a Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, prin care se stipulează că la deschiderea şedinţelor comune ale celor două Camere, se intonează imnul naţional al României. Imnul de stat face parte din familia simbolurilor naţionale, alături de drapel, Ziua Naţională, stema şi sigiliul statului.

„Consider extrem de important ca prin hotărârea votată azi că este necesară intonarea imnului national al României la începutul fiecărei ședințe de plen comun, și nu doar la deschiderea fiecărei sesiuni parlamentare , pentru o mai bună promovare a simbolurilor naţionale.
Imnul nostru, «Deşteaptă-te, române!», reprezintă un catalizator al coeziunii naţionale şi sociale, iar prin spiritul mobilizator şi energia transmise, devine suma eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale ţării noastre, de a construi o Românie puternică şi prosperă în Europa şi în lume. Suntem obligați să onorăm acest simbol naţional, cinstind astfel memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român.
Imnul de stat este unul mobilizator care i-a motivat și unit pe români în momente cruciale ale istoriei și intonarea sa constituie întotdeauna un moment solemn şi un motiv de mândrie”, declară deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

La ISU Olt! O zi, mai multe evenimente

Ziua de 28 februarie este consacrată Zilei Protecţiei Civile....

Primarul liberal de la Bărăşti, cu sufletul la Forţa Dreptei

Anul 2024 este unul al surprizelor politice. Unii pleacă,...