Free Porn
xbporn

Două licee din judeţul Olt nu vor mai avea clasa a noua

Date:

Anul şcolar 2024-2025 vine cu veşti nu prea plăcute pentru sistemul de învăţământ, elevi şi părinţi.
Liceele unde rata de promovare a examenelor de Bacalaureat a fost 0% sau un singur candidat a promovat nu mai pot propune cifre de școlarizare. Este cazul a 52 de licee din ţară. Printre acestea se numără şi două din judeţul Olt. Este vorba despre două licee din mediul rural.

Măsura luată de Ministerul Educaţiei va afecta pe termen lung sistemul. Din această cauză, unele licee se pot desfiinţa, elevii trebuie să facă naveta, ceea ce ar putea duce la abandon şcolar crescut.

Măsura în cauză apare în metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de antepreșcolari/preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular pentru anul școlar 2024-2025.

„Propunerile privind cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a, cu frecvență, zi, învățământ liceal, corespunzătoare filierei/profilului/specializării/calificării profesionale se vor face de către unitățile de învățământ pentru care acestea au obținut autorizarea de funcționare provizorie/acreditarea prin ordin de ministru. Unitățile de învățământ care, în sesiunile cumulate din anul 2023 ale examenului de bacalaureat, au înregistrat procent de promovabilitate de 0% sau în care acest examen a fost promovat de un singur absolvent nu vor propune cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență zi”, este articolul ce face referire la rata de promovare 0”, se arată în metodologie.

La Olt, două licee vor fi afectate de măsură: Liceul Tehnologic Crâmpoia şi Liceul Tehnologic „Ion Popescu” Cilieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Romula Fest, o nouă ediţie. Cine sunt invitaţii speciali

În zilele de 23 şi 24 august a.c., Reşca,...

Nicolae Ciucă, vizită la Olt!

Prezent astăzi la Slatina, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae...

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...