Un concurs mult aşteptat de către elevi şi de către iubitorii de bucate. Acesta este „Extemporal la gastronomie – Savoare în bucătărie – Arta Servirii”, organizat de Muzeul Județean Olt, în colaborare cu Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” din Slatina, revine cu o nouă ediţie, a doua, în care talentul, priceperea şi imaginaţia au gust.
Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 14 octombrie 2023, începând cu ora 9.30, la Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu”, de pe strada Malul Livezi nr. 13 din Slatina.
„Gătitul este o artă pe care nu o poate stăpâni oricine la fel de repede și la fel de bine dar, nu e imposibil. Gătitul se poate transforma însă și într-o mare pasiune care să te ghideze toată viața, așa cum este cazul elevilor înscriși în concurs.
Gătește cu plăcere! Este una din regulile de aur ale gătitului. Atunci când gătim cu bucurie atât pentru cei dragi, ca și pentru noi, mâncarea va ieși mult mai gustoasă.
Ai grijă ce ingrediente folosești! Nu este îndeajuns să ai ingredientele necesare pentru a găti un preparat delicios, trebuie să fie bune și proaspete.
Evenimentul îşi propune să determine populaţia să consume mai multe alimente gătite în casă, fiind mult mai sănătoase decât cele din magazine”, spune Claudia Balaș – şef Secție Etnografie.
Concursul se va desfășura conform următorului program:
9:30 – prezentare regulament concurs și juriu;
10: 00 – 13:00 – Concurs de gătit;
13:00 – 13:30 – Stabilire clasament și program artistic susținut de Ansamblul „Mărțișorul”, com. Corbu,coordonat de dl. Budurgean Ilie și solista Diana Monete;
13:30 – 14:00 – concurs ospătari;
14: 30 – 15:00 – festivitatea de premiere;
Participanții la concurs sunt elevi ai liceelor cu profil gastroalimentar din județul Olt;
– Liceul Tehnologic „Tănase Constantin” Izvoarele;
– Liceul Tehnologic nr. 1 Balș;
– Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Scornicești;
– Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” Slatina.