Firma care administrează Cimitirul Strehareţi refuză să încaseze faimoasa taxă

Date:

Mai mulţi cetăţeni, proprietari de locuri de veci în Cimitirul Strehareţi, reclamă faptul că sunt refuzaţi când doresc să-şi achite taxa de concesiune şi întreţinerea cimitirului (cunoscută ca taxa de înfrumuseţare). Aceştia primesc diverse motive în refuzul firmei SC Ecunenic Funerar SA. Ba este sistemul blocat, ba nu este persoana abilitată să lucreze cu programul. Ba sediul este închis.
Acest lucru se întâmplă de când prefectul judeţului Olt, Mario De Mezzo, a chemat Consiliul Local al Slatinei în instanţă, pentru anularea enormei taxe, care a fost stabilită în decembrie 2023 de legislativul slătinean. Acesta fiind unul dintre punctele fierbinţi.
Prefectura Olt a cerut ca HCL 331/21.12.2023 (28 lei pentru 3mp) să fie suspendată până la soluţionarea cauzei.

Firma a solicitat Direcţiei de Administrare a Patrimoniului, pe 7 martie 2024, să i se spună în ce condiţii îşi poate presta serviciile specifice activităţii firmei. Direcţia le-a transmis celor de la firmă că trebuie să aplice prevederile HCL 511/22.12.2022 (3 lei pentru 3mp).
Acesta este momentul când firma a blocat primirea de taxe anuale aferente serviciilor de concesionare şi întreţinere.

Cum Primăria Slatinei şi-a anunţat „intenția instituției noastre de a iniția rezilierea acestui contract de concesiune” şi nu a depăşit stadiul de intenţie, prefectul judeţului a trecut de intenţie şi a chemat Consiliul Local într-un litigiu care va pune capăt îndelungatei perioade de domnie a unei firme care a primit un sceptru din partea celor care ar fi trebuit să pună mai presus interesul comunităţii şi nu al unei găşti. Prima înfăţişare va avea loc pe 26 iunie 2024, la ora 09:00, la Tribunalul Olt.

Pe lângă asta, astăzi, însoţit de o echipă mixtă de control, formată din reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Protecţiei Consumatorilor Olt şi ANAF Olt, prefectul Mario de Mezzo a găsit sediul firmei închis, la fel cum era şi telefonul de contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...