Free Porn
xbporn

Florin Barbu: „Vrem ca toate produsele agroalimentare care sunt procesate în România să aibă un adaos comercial corect”

Date:

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, deputatul Florin Barbu va elabora un proiect de act normativ conform căruia adaosul comercial al retailerilor pentru produsele românești să nu depășească 20%.

„Până pe 31 decembrie, Ordonanța privind plafonarea adaosului comercial a fost transpusă de către Parlament în lege. Este în derulare în momentul de față un proiect legislativ prin care, împreună cu colegii mei de la Ministerul Agriculturii, vrem ca toate produsele agroalimentare care sunt procesate în România să aibă un adaos comercial corect.
Nu mai vrem ca pe rafturile retailerilor din România adaosul comercial la produsele românești să depășească 20%. Astfel, produsele românești să aibă adaos comercial limitat până în 20%, iar la produsele care vin din import retailerii să pună orice adaos comercial doresc. Pentru că în momentul de față, dacă facem o analiză, și am făcut această analiză, produsele agroalimentare românești au adaos comercial mai mare decât produsele care vin din import în magazinele de retail.
Dacă ne raportăm la anul 2022, indicele prețurilor de consum de la INS arată faptul că produsele erau mai scumpe cu 30% față de anul 2023, când am avut plafonare de adaos comercial”, a declarat Florin Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Romula Fest, o nouă ediţie. Cine sunt invitaţii speciali

În zilele de 23 şi 24 august a.c., Reşca,...

Nicolae Ciucă, vizită la Olt!

Prezent astăzi la Slatina, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae...

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...