test

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Date:

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri pentru care arta este un stil de viaţă, cu profesori şi oameni dispuşi să investească în visuri.
Astăzi, 23.05.2024 a avut loc cea de-a a doua ediţie a Galei Excelenței în Artă, eveniment organizat de Asociația pentru Sprijinirea Copiilor Artiști din România „Duiliu Zamfirescu” (ASCAR), în colaborare cu ALRO și Consiliul Județean Olt.

Au fost acordate diplome de recunoaştere a talentului, dar şi o sponsorizare inedită: un pian, care a costat aproximativ 16.000 de euro. Pianul va fi amplasat în amfiteatrul Liceului „Nicolae Titulescu” din Slatina, care va fi redeschis la toamnă.

„Anul trecut, când am lansat programul de sprijinire a viitorilor artiști din județul Olt, am identificat un număr impresionant de copii și de tineri talentați, care au nevoie de sprijinul nostru pentru a-și atinge potențialul. Așa se face că am decis să stabilim împreună cu ei și cu îndrumătorii lor care sunt lucrurile de care au nevoie pentru a progresa în domeniile artistice în care excelează”, a precizat Nicolas Duiliu Zamfirescu de Aritonovici, președintele ASCAR.

Consiliul Judeţean Olt a fost mereu un susţinător al culturii şi artei. La eveniment a fost prezent şi preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, care a spus că acest eveniment va deveni o tradiție și pe care o va susţine în continuare.
„Mă bucur că organizăm un eveniment care celebrează arta. Un eveniment care sărbătorește talentul și inspirația unor copii preocupați de frumos, care excelează în muzică, dans, pictură și promovarea tradițiilor culturale ale județului nostru.
Ideea a fost a domnului Duiliu Zamfirescu şi a asociației dânsului ASCAR, care împreună cu ALRO Slatina, au avut nişte bani în asociaţie şi au hotărât să premieze tinerii artişti din județul Olt. Atunci, împreună am creat acest eveniment care cred că uşor, uşor va deveni o tradiţie şi pe care vom încerca să-l ducem mai departe. Este un domeniu greu, în care succesul se obţine foarte greu, e nevoie de foarte multă muncă şi cred că e important pentru aceşti tineri să putem să-i ajutăm”, a declarat Oprescu.

La eveniment au mai fost prezenţi şi Gheorghe Dobra, directorul general ALRO, Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație ALRO, Adrian Barbulete, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Iliuţă Brăileanu, director al Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, printre alţii.

Evenimentul va avea o nouă ediţie în 2025, în luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Senatoarea Siminica Mirea: „Purtaţi IA noastră, fiţi mândri de identitatea românească!”

Ziua de 24 iunie este recunoscută drept Ziua Internaţională...

EXCLUSIV | Care era numele real al poetului Ion Minulescu

În broşura intitulată: „I. Minulescu - Nu sunt ce...

Investiţie în DJ657. Marius Oprescu a semnat contractul

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a semnat azi,...

Lucrări la infrastructura rutieră în Slatina. Ce străzi sunt vizate

Primăria Slatina anunţă realizarea unor lucrări la infrastructura rutieră...