Gheorghe Smarandache, la zilele organizate în memoria actorului Amza Pellea

Date:

Pe 7 aprilie, chiar de ziua naşterii lui Amza Pellea, autoritățile locale și cele județene din Dolj au inaugurat casa memorială a actorului de la Băileşti, în prezenţa actriţei Oana Pellea şi a altor personalităţi marcante din lumea teatrului şi a filmului românesc. Printre cei prezenți s-a numărat și directorul Muzeului Județean Olt, Gheorghe Smarandache.

Totodată, omul de cultură Smarandache a participat și la alte evenimente organizate în memoria marelui actor Amza Pellea, în cele două zile petrecute în județul vecin:

În zilele de 6 și 7 aprilie 2024, am avut onoarea de a participa la un eveniment deosebit organizat în memoria marelui actor Amza Pellea! O seara mirifica cu recitaluri deosebite ale Filarmonicii Olteniei și alocuțiuni susținute de personalități precum, Oana Pellea, Florin Piersic, Emil Boroghină, Sergiu Ciocu, Rodica Mandache. O a doua seara dedicată inaugurării Casei Memoriale “Amza Pellea”, din Băilești, care după ce a fost restaurată și aranjată de specialiștii Muzeului Olteniei, a fost dată circuitului muzeal pentru public. Două zile de excepție, petrecute în compania unor oameni deosebiți, Ramona Mocanu, manager al Muzeului Județean Vaslui, Daniel Costache, manager al Muzeului Județean Buzău, Gabriel Rustoiu, manager al Muzeului Unirii Alba Iulia și a organizatorului Florin Ridiche, manager al Muzeului Olteniei Craiova. Felicitări doamnei Oana Pellea, tuturor colegilor de la Muzeul Olteniei Craiova pentru implicarea în restaurarea și promovarea valorilor culturale!” a declarat directorul Muzeului Județean Olt, Gheorghe Smarandache.

Casa Memorială “Amza Pellea” din Băilești a fost dată circuitului muzeal pentru public. În încăperile imobilului au fost amenajate expoziții în memoria actorului Amza Pellea, conținând atât obiecte personale, afișe de filme, cât și o colecție cu arme-recuzită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...