Gigel Știrbu: ”La mulți ani, Oltenia!”

Date:

În fiecare an, la 21 martie este sărbătorită Ziua Olteniei, zi ce a fost instituită prin Legea nr. 65/2017.

Propunerea legislativă privind instituirea acestei zile a aparţinut deputatului de Olt, Gigel Știrbu, care a fost susținut de un  grup de 26 de deputaţi şi senatori, din partea mai multor formaţiuni politice (PSD, PNL, Minorităţi, UNPR şi neafiliaţi), care au amintit, în expunerea de motive, bogatul trecut istoric al Olteniei, marcându-se, printre altele, momentul primei revoluţii moderne, Revoluţia lui Tudor Vladimirescu de la 1821.

Cu această ocazie, deputatul de Olt, Gigel Știrbu, a ținut să ureze cele mai bune gânduri și vestitul ”La mulți ani!” tuturor oltenilor de pretutindeni.

Ziua Olteniei reprezintă o sărbătoare oficială în România, dedicată istoriei și culturii regiunii Oltenia și sărbătorită în fiecare an pe 21 martie. Această zi este marcată prin evenimente culturale, parade, concerte și expoziții în diverse localități din Oltenia.

Cu speranța că această zi specială va fi o ocazie de a celebra bogăția culturală și istoria unică a regiunii, precum și oamenii talentați și inovativi care o populează, să avem parte de o zi plină de bucurie și să continuăm să construim o regiune a Olteniei mai prosperă pentru toți! La mulți ani, Oltenia!” a transmis deputatul Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...