În 2024, Forţa Dreptei vrea să facă din dreapta o forţă: „USR, singurul partener decent cu care putem să asigurăm o guvernare modernă”

Date:

Prezent la Congresul USR de sâmbătă, 17 iunie 2023, Ludovic Orban, preşedinte al Partidului Forţa Dreptei (FD), a ţinut să declare că partidul condus de Cătălin Drulă a fost mereu singurul partener care va putea asigura o guvernare bazată pe reforme. Totodată, liderul FD îşi doreşte continuarea colaborării cu URS, pe care o vrea în fiecare judeţ.

„Suntem «condamnaţi» să colaborăm, suntem «condamnaţi» să lucrăm împreună. (…) Cel mai bine pentru România este să ne unim eforturile toţi cei care gândim în sensul acesta.
Întotdeauna am fost partizanul colaborării cu USR. În PNL, începând din 2016, am fost acuzat sistematic de colegii mei că niciodată nu am acceptat să răspund la atacurile care veneau din partea USR, pentru că întotdeauna am considerat că singurul partener decent, singurul partener cu care avem afinităţi şi cu care putem să asigurăm o guvernare modernă, o guvernare înclinată spre reforme, este USR (…)
Altfel, cu asemenea opoziţie, PSD-ul va părea decent în faţa partenerilor euro-atlantici, deşi el nu este în realitate decent deloc, este la fel cum era în 1990. Au băgat un programul de guvernare să nu mai fim sclavii moderni ai Europei. Ei nu vor ca românii să fie sclavii Europei, ei vor ca românii să fie sclavii baronilor locali, baronilor judeţeni, să fie sclavii tuturor trepăduşilor şi satrapilor care s-au obişnuit să calce în picioare demnitatea, drepturile şi voinţa oamenilor. Mi-am dat seama că este nevoie de o nouă construcţie şi am vrut să fiu parte din această construcţie. Acesta este şi motivul pentru care am decis să rămân în politică, pentru a pune la dispoziţia unei construcţii politice moderne, oneste, serioase, tot ce poate fi folositor.”, a spus Orban.

În discursul său, Ludovic Orban nu i-a iertat nici pe preşedintele Iohannis, care nu mai ştie să pronunţe silabisit denumirea PSD, şi nici pe actual premier, Marcel Ciolacu.

„Astăzi, la putere se află covrigarul şef, care iar promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă, iar românii iar nu o să vadă decât gaura de la covrigi. Să vii tu ca premier şi să promiţi marea cu sarea, luna de pe cer, după ce ai fost la guvernare un an şi jumătate şi nu ai adus decât taxe, impozite, creşteri de preţuri, sărăcirea populaţiei. În nicio perioadă, din 2009 până astăzi, nu a existat o perioadă în care să se prăbuşească mai tare puterea de cumpărare a veniturilor populaţiei. Dar tu să promiţi în continuare, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, arată că aici este vorba nu de o deformaţie profesională, ci de o boală, minciună patologică. Pesediştii ăştia s-au obişnuit să mintă şi nici nu-şi mai dau seama când mint. Ei mai au o altă boală, s-au obişnuit să fure şi nici nu-şi mai dau seama când fură. (…)

Trădarea lui Iohannis. 6,5 milioane de români, care au crezut în geaca roşie a lui Iohannis, atunci când a ieşit să protesteze, 6,5 milioane de români care au crezut în referendumul pe justiţie pe care l-a iniţiat Klaus Iohannis, 6,5 milioane de români s-au dus, şi-au pus speranţele, încrederea, viitorul, aspiraţiile, în mâna acestui infam care a trădat fără nicio mustrare de conştiinţă.Astăzi, foarte mulţi români nu mai vor să audă de politică (…). Astăzi, această trădare cu nişte consecinţe extrem de profunde a dus la o Românie politică în care la putere se află PSD. Să nu ne îmbătăm cu apă rece că există urmă de liberalism în actuala guvernare, că sunt penelişti care ar putea să dea vreo amprentă liberală sau să poată să ia vreo măsură liberală. Asta este o iluzie. La putere azi este PSD, iar opoziţia este construită în laboratoarele sistemului, aşa cum au fost construite şi alte partide, este construită o falsă opoziţie. O opoziţie anti-europeană, care se bazează pe teoria conspiraţiei, pe anti-europenism, pe nostalgia faţă de Ceauşescu şi care cumulează o mulţime de teme”, a mai declarat preşedintele FD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...