Free Porn
xbporn

Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sărbătorite în Slatina şi în judeţ

Date:

La 40 de zile după înviere, creştinii sărbătoresc Înălţarea Domnului, sărbătoare care încheie viaţa pământească a unuia dintre cei trei componenţi ai Sfintei Treimi, Dumnezeu-Fiul.
Totodată, după Primul Război Mondial, se sărbătoreşte Ziua Eroilor căzuţi în războialele de apărare a României.

La Slatina
La Slatina, ceremonia a început paroape de prânz, la Cimitirul Eroilor de pe strada Drăgăneşti, inaugurat în mai 1925. Au fost prezenţi: prefectul judeţului Olt, Ştefan Nicolae, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, directori de deconcentrate, asociaţii şi partide politice, printre alţii.
După ce au bătut clopotele, a urmat depunerea de coroane la Monumentul Eroilor, iar un grup de copii a depus flori pe crucile simbolice ale eroilor. La final, participanţii au vizionat parada militară.

La Piatra-Olt
Şi la Piatra-Olt au fost marcate cele două sărbători, în faţa monumentului de la Căminul Cultural.
„Ziua Eroilor este un prilej de a ne aminti și de a onora curajul și devotamentul celor care au luptat pentru țara noastră.
Să păstrăm vie memoria lor și să le fim recunoscători pentru pacea și libertatea de care ne bucurăm astăzi! Glorie eternă Eroilor României! Hristos S-a Înălțat!”, spune primarul oraşului, Nicuşor Rada.

La Şerbăneşti
Ca în fiecare an, primarul comunei Şerbăneşti organizează ceremonii de comemorare a eroilor. S-a întâmplat şi în acest an la monumentul din curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Şerbăneştii de Sus. Alături de primar s-au aflat Longin Mircea Drăghicescu şi cetăţeni ai comunei, precum şi elevi.

„Hristos s-a înălțat! Sărbătoarea Înălțării Domnului să vă aducă binecuvântare și să vă umple casele și inimile cu bucurie ! Cinste și glorie eternă eroilor neamului românesc!”, este mesajul primarului Breoi.

 

 

La Dobrosloveni
Şi în comuna Dobrosloveni, eroii au fost comemoraţi în cadrul unui ceremonii organizate de primăria condusă de Gheorghe Tudoraşcu. Slujbe de pomenire au avut loc la monumnetele comună, ridicate în cinstea eroilor din comună.

„Hristos s-a Înălțat!
Astăzi 13 Iunie 2024, este o zi de aducere aminte. Ziua de astăzi are dublă semnificație: comemorarea Eroilor și Înălțarea Domnului. Reprezintă legătura de suflet între iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, dar și a oamenilor pentru țară și semeni.
Am comemorat și noi astazi ziua Eroilor Neamului prin slujba de pomenire ce a avut loc la cele trei monumente ale eroilor din Dobrosloveni, Potopin și Reșca
Praznicul Luminii Înălțării Domnului sa ne fie prilej de înălțare a sufletelor la Cer, să ne aducă sănătate, binecuvântare, liniște sufleteasca, credință și speranță! Cinste eroilor neamului românesc!”, spune primarul Tudoraşcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Romula Fest, o nouă ediţie. Cine sunt invitaţii speciali

În zilele de 23 şi 24 august a.c., Reşca,...

Nicolae Ciucă, vizită la Olt!

Prezent astăzi la Slatina, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae...

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...