Inventarierea tuturor hidranţilor din judeţ, dispusă de prefectul de Olt, după incendiul din Slatina

Date:

Un puternic incendiu s-a manifestat la o hală de depozitare de pe strada Constructorului din Slatina. Incendiu a fost semnalat aseară, în jurul orei 21:00, iar la locul evenimentului au acționat peste 30 de pompieri, cu cinci autospeciale de stingere. A fost nevoie de atâtea autospeciale, chiar dacă în zona imediat apropiată se aflau două hidrante, care nu funcţionau.

Prin intermediul reţelelor sociale, prefectul de Olt, Mario De Mezzo, semnalează o dramă la fel de mare precum incendiul în sine: lipsa alimentării cu apă a hidranţilor din Slatina.
Prefectul arată către principalii şefi de unităţi cu atribuţii în acest sens, de la Primăria Slatina, respectiv de la Compania de Apă Olt. Aceştia, după spusele prefectului, vizionau meciul România – Israel, în timp ce el se afla alături de pompieri.

La nici 20 de metri de locul incendiului este hidrant nou-nouţ, proaspăt vopsit, frumos aranjat, dichisit, care are orice, mai puţin apă. Acest hidrant nu a avut apă, drept care, pompierii nu s-au putut conecta la sursă de apă. Mai este un hidrant la 10 metri mai departe de aici, care de asemenea nu are apă.”, declară Mario De Mezzo.

De Mezzo a anunţat că mâine, 11 septembrie 2023, va dispune o inventariere a tuturor hidranţilor din municipiul Slatina şi din judeţul Olt.

„Pentru cei care nu sunt funcţionali, autorităţile responsabile vor suporta consecinţele”, mai spune prefectul.

Acesta aduce mulţumiri tuturor celor care au intervenit la incendiul de aseară:

„Vreau să le mulţumesc din suflet pompierilor, jandarmilor, Poliţiei, Ambulanţei, tuturor celor care au fost aici şi care, prin munca lor, prin profesionalismul lor şi prin dedicarea ultimei resurse fizice şi mentale, au făcut ca acest incendiu să nu devină o dramă pentru municipiul Slatina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...