Jandarmul argeşan Geanin Mărculescu, omul potrivit la locul potrivit!

Date:

Un subofiţer, în vârstă de 22 de ani, jandarm de trei ani, s-a luptat cu flăcările care năpustiseră acoperişul anexei unei proprietăţi din satul Siliștea, comuna Căteasca, judeţul Argeş. Geanin Constantin Mărculescu, căci despre el este vorba, mai avea 20 de km până să ajungă acasă, când a oprit maşina, deoarece observase un incendiu.

Jandarmeria Română nu a ratat ocazia de a se mai lăuda cu un erou în timpul liber şi, în stilul caracteristic, a narat întâmplarea:

„A oprit imediat. O anexă din gospodărie luase foc. S-a uitat în jur, nu era nimeni. A sunat la 112 și a transmis mai departe pompierilor câteva repere care să îi ajute să localizeze incendiul.
Între timp, o femeie a ieșit dintr-o locuință și a început să strige la proprietarii în curtea cărora flăcările se extindeau din ce în ce mai puternic. O femeie, un bărbat și cei trei copii ai lor au ieșit speriați din casă, fără să știe ce se întâmplă. Acoperișul grajdului se prăbușise din cauza focului. Erau înspăimântați și în stare de șoc. Casa lor se afla la doar 15 metri de anexa în flăcări.
În tot acest timp, colegul nostru a încercat să oprească extinderea incendiului cu niște crengi pe care le-a găsit în curte. Când a auzit sirenele pompierilor, Geanin a deschis larg porțile curții pentru a face loc mașinii să ajungă cât mai aproape de locul unde ardea. A rămas acolo până când pompierii au reușit să stingă incendiul.
Familia i-a mulțumit foarte mult colegului nostru. Dacă Geanin nu ar fi oprit mașina, s-ar fi putut întâmpla o tragedie, întrucât întreaga familie dormea în casă, fără să știe că în curtea lor izbucnise un incendiu puternic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ludovic Orban vine în judeţul Olt

Ludovic Orban, Președintele Forța Dreptei revine în judeţul Olt...

Telefoanele cu ecran devin istorie. O „cască de schi” e viitorul: Apple Vision Pro

Devine popular printre iubitorii de tehnologie din SUA un...

Maşina timpului. Expoziţie cu şi despre moda din perioada comunistă

„Moda în perioada comunistă. Fantezie, rafinament eleganță” este titlul...

Muzeul Judeţean Olt, solidar cu muzeele din ţară. Care este motivul

Printr-un scurt comunicat de presă, Muzeul Județean Olt anunţă...