Ketchup-ul de care nu ai nevoie. Până la 6 E-uri și 6% concentrat de roșii

Date:

InfoCons a dat publicității un studiu realizat de instituţie pe baza etichetelor produselor tip ketchup ce se regăsesc pe piața din România .

Din punct de vedere al procentajului de roșii din compoziția ketchup-lui :
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
– Piure de roșii / pastă de tomate într-o proporție cuprinsă între 12 și 83% din compoziție
– Concentrat de tomate într-o proporție cuprinsă între 6 și 73% din compoziție
– Roșii /100g ketchup într-o proporție cuprinsă între 126 și 180% din compoziție

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în ketchup :
– 64.06% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari ) ;

Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6 :
– 3.13% din produse au în compoziție 6 E-uri ;
– 12.5% din produse au în compoziție 4 E-uri ;
– 29.7% din produse au în compoziție 3 E-uri ;
– 12.5% din produse au în compoziție 2 E-uri ;
– 6.25% din produse au în compoziție 1 aditiv ;
– 35.94% din produse nu au în compoziție E-uri ;

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în ketchup situația se prezintă astfel :
– 85.37% dintre produsele studiate au avut în componență sorbat de potasiu ( E202 );
– 80.49% dintre produsele studiate au avut în componență benzoat de sodiu ( E211 );
– 46.34% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric ( E330 );

Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale .

Valoarea energetică este cuprinsa între 31 kcal și 117 kcal .
Cantitatea de grăsimi variază între 0g și 0.07g .
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 0g și <0.5g .

„Se poate observa că produsele cele mai bogate în glucide sunt și cele mai sărace în fibre . De asemenea, unele produse prezintă cantități de zaharuri de până la 24.8g . Cantitatea de glucide se situează între 1.26g și 24.8g .
70.31% din produsele analizate nu conțin fibre .
100% din produse au mai puțin de 5 grame de proteine /100g . Cantitatea de proteină se situează între 0g și 2.3g pentru produsele studiate.
96.88% din produse au avut mai puțin de 3g de sare în compoziție . Cantitatea de sare din produsele studiate s-a situat între 1.4g și 3.1g”, se arată în comunicatul de presă.
.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Cum arată buletinul de vot pentru primul tur de la prezidențiale

Românii merg la urne pe 24 noiembrie, pentru a-şi...

Blocul Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, modernizat complet

Lucrările de modernizare la blocul Medicală al Spitalului Judeţean...

Tradiţia continuă. Când vedem „Singur acasă” la PROTV

Dacă ai terminat toate serialele de pe Netflix şi...

Minibiblioteci, în parcurile din Slatina

Într-o inițiativă menită să încurajeze lectura și să aducă...