Ketchup-ul de care nu ai nevoie. Până la 6 E-uri și 6% concentrat de roșii

Date:

InfoCons a dat publicității un studiu realizat de instituţie pe baza etichetelor produselor tip ketchup ce se regăsesc pe piața din România .

Din punct de vedere al procentajului de roșii din compoziția ketchup-lui :
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
– Piure de roșii / pastă de tomate într-o proporție cuprinsă între 12 și 83% din compoziție
– Concentrat de tomate într-o proporție cuprinsă între 6 și 73% din compoziție
– Roșii /100g ketchup într-o proporție cuprinsă între 126 și 180% din compoziție

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în ketchup :
– 64.06% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari ) ;

Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6 :
– 3.13% din produse au în compoziție 6 E-uri ;
– 12.5% din produse au în compoziție 4 E-uri ;
– 29.7% din produse au în compoziție 3 E-uri ;
– 12.5% din produse au în compoziție 2 E-uri ;
– 6.25% din produse au în compoziție 1 aditiv ;
– 35.94% din produse nu au în compoziție E-uri ;

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în ketchup situația se prezintă astfel :
– 85.37% dintre produsele studiate au avut în componență sorbat de potasiu ( E202 );
– 80.49% dintre produsele studiate au avut în componență benzoat de sodiu ( E211 );
– 46.34% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric ( E330 );

Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale .

Valoarea energetică este cuprinsa între 31 kcal și 117 kcal .
Cantitatea de grăsimi variază între 0g și 0.07g .
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 0g și <0.5g .

„Se poate observa că produsele cele mai bogate în glucide sunt și cele mai sărace în fibre . De asemenea, unele produse prezintă cantități de zaharuri de până la 24.8g . Cantitatea de glucide se situează între 1.26g și 24.8g .
70.31% din produsele analizate nu conțin fibre .
100% din produse au mai puțin de 5 grame de proteine /100g . Cantitatea de proteină se situează între 0g și 2.3g pentru produsele studiate.
96.88% din produse au avut mai puțin de 3g de sare în compoziție . Cantitatea de sare din produsele studiate s-a situat între 1.4g și 3.1g”, se arată în comunicatul de presă.
.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

CCR a validat primul tur şi respinge anularea. Duminică, 8 decembrie, Turul 2

Președintele CCR, Marian Enache, a anunțat luni seară, după...

Avansări, la ISU Olt

În a doua zi a lunii decembrie, la Inspectoratul...

REZULTATELE PARLAMENTARELOR LA OLT. Cine va reprezenta judeţul în Parlament

Scrutinul de duminică, 1 decembrie a.c., a fost unul...