Free Porn
xbporn

Ludovic Orban, preşedinte FD: „Orice creștere a fiscalității va încetini creșterea economică și nu va aduce bani în plus la buget”

Date:

Guvernul PSD-PNL a impus în 2023 un buget mincinos, cu venituri umflate cu pompa pentru a permite cheltuieli nesăbuite. Cum „minciuna are picioare scurte”, adevărul a ieșit la suprafață repede, chiar ministrul finanțelor, Adrian Câciu, fiind acela care a trebuit să recunoască, încă din 5 aprilie 2023, că există o gaură la buget de 20 de miliarde.
De atunci și până astăzi, coaliția de guvernare nu a făcut efectiv nimic. Așa cum chiar gura „păcătosului Ciolacu” adevăr a grăit, că România „trece de la fapte la vorbe”, spațiul public a fost inundat de un torent de declarații ale liderilor coaliției și ale oficialilor guvernamentali, care mai de care mai contradictorii, fără ca să se întâmple ceva concret.
Din puzderia de declarații ale oficialilor coaliției se poate anticipa că soluția principală a guvernului pentru a reduce deficitul este creșterea fiscalității, adică cea mai proastă soluție economică. Culmea este că guvernul optează Pentru creșterea fiscalității, în ciuda experienței negative de anul trecut.

Anul trecut, tot în vacanța parlamentară, guvernul a adoptat pe șestache ordonanța 16, care a crescut taxe, impozite și contribuții. Prin aceste creșteri ale fiscalității, guvernul și-a propus să colecteze în plus 12 miliarde de lei. Rezultatul a fost catastrofal. Suprataxarea contractelor part-time a dus la încetarea a peste 200.000 de astfel de contracte. Ridicolul impozit pe bacșiș, care a r fi trebuit să aducă în plus 40 de milioane în primele cinci luni, a generat venituri suplimentare mai mici de 6 milioane. Accizele crescute la mai multe categorii de produse nu numai că nu au crescut veniturile, ci le-au scăzut. Pe primele cinci luni ale anului, veniturile din accize au scăzut cu peste 30%, în comparație cu anul 2022. Deși nu au generat venituri suplimentare, creșterile de taxe, impozite și contribuții au avut un efect negativ evident asupra evoluției economiei, contribuind la frânarea creșterii economice și la reducerea încrederii investitorilor privați în economia românească.

Biroul Politic Național Forța Dreptei avertizează guvernul că orice creștere de taxe, impozite sau contribuții reprezintă o crimă economică cu premeditare, care va lovi ca un boomerang economia României și va ucide și bruma de creștere economică care se menține încă în prognoze.
O nouă creștere a fiscalității va transorma guvernul în inamicul public nr.1 al mediului privat, cel care duce greul economiei. Mediul privat este într-o situație foarte dificilă și nu va putea suporta noi poveri fiscale impuse de autorități pentru a finanța dezmățul din cheltuielile publice. Multe firme se vor închide, altele vor prefera soluții la marginea evaziunii fiscale, iar multe firme vor prefera să lucreze la negru. Orice nou investitor care dorește să investească în România se va gândi de două ori înainte de a investi din cauza creșterilor intempestive ale fiscalității.

Forța Dreptei somează guvernul să rezolve problema deficitului doar prin adoptarea acelor soluții care nu pun în pericol dezvoltarea economică: reducerea drastică a cheltuielilor, creșterea absorbției fondurilor europene și îmbunătățirea colectării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...

Când se termină cu arşiţa

INMH anunţă preglungirea şi extinderea ariei pe care este...

Papuci copii – ce modele vor fi drăguțe și practice? (P)

Papuci copii pentru grădiniță sau pentru acasă – pe...