Polițiștii locali vor putea folosi body-cam. Proiectul a trecut tacit de Senat

Date:

Pe lângă poliţiştii rutieri sau de frontieră, polițiștii locali vor putea folosi body-cam, camere cu care pot înregistra audio-video acţiunile lor.
Proiectul a trecut tacit de Senat, pentru că nu a fost dezbătut și votat în termenul legal stabilit.
Acesta ar urma să modifice şi să completeze Legea 155/2010 a poliției locale, care va ajunge la Camera Deputaților, pentru dezbatere și votul decisiv.

„În scopul realizării atribuţiilor de serviciu, activităţilor de prevenire şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, acţiunile poliţistului local în spaţii publice pot fi înregistrate cu mijloacele foto-audio-video din dotare, fără consimţământul persoanelor vizate”, se arată în proiect.

Pe lângă asta, într-un alt proiect legislativ, care va ajunge în curând la votul decisiv al deputaților, se propune ca maşinile poliției locale să poată folosi girofarurile albastre.
Legea 155/2010 permite dotarea mașinilor poliției locale cu „dispozitive de avertizare sonore și luminoase de culoare albastră”, dar OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice nu include în lista utilizatorilor şi beneficiarilor de regim prioritar şi poliţia locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ce se întâmplă de mâine cu 14 din cele 16 spaţii de servicii de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti

Cum licitaţiile pentru cele 14 spaţii de servicii nu...

Ovidiu Marin – un caracalean, inspector la Formula 1

Născut la Caracal, plecat departe de acasă, ajuns să...