S-a încheiat expertiza la Podul Verguleasa

Date:

Iată că se fac paşi mărunţi, dar siguri privind măsurile luate în urma închiderii podului de la Poganu, comuna Verguleasa, din dreptul oraşului Drăgăşani.
Circulaţia pe pod va fi redeschisă însă cu anumite restricţii, dar doar după ce vor fi efectuate unele lucrări care vor aduce mai multă siguranţă pietonilor.
Decizii în acest sens au fost laute de către autorităţile competente, mai precis DRDP Craiova.

Demolarea consolelor de trotuar, pe ambele sensuri, înlocuire rosturi de dilatație, montare parapete de siguranță pentru protecția pietonilor, montare mână curenta, pentru protecția pietonilor, refacere rampe pod, toate acestea fac parte din pachetul de consolidare a podului.

„Astăzi am fost împreună cu colegii mei și constructorul la podul de peste Olt din zona Drăgășani pentru a decide lucrările ce trebuie executate să redeschidem circulația pe acest pod.
Podul a fost închis circulației publice pentru siguranța celor care îl foloseau, am comandat expertiza tehnică pentru a putea lua o decizie corectă, i-am solicitat expertului să caute o soluție să putem redeschide circulația rutieră și pietonală, dar cu asigurarea tuturor normelor de siguranță.
Am primit expertiza tehnică ce ne permite să reluăm circulația, cu anumite restricții, și după executarea unor lucrări specifice de punere în siguranță,
Expertul a decis ca circulația să se deschidă cu restricție de tonaj de 7.5 to, circulația rutieră se va desfășura pe un singur fir, alternativ, dirijată cu semafoare.
Lucrările ce urmează să fie executate pentru redeschiderea circulați sunt următoarele: demolarea consolelor de trotuar, pe ambele sensuri, înlocuire rosturi de dilatație, montare parapete de siguranță pentru protecția pietonilor, montare mână curenta, pentru protecția pietonilor, refacere rampe pod.
Voi pune o presiune permanentă pe constructor pentru a nu întârzia nici o zi finalizarea acestor lucrări, lucrări care vor începe în cel mai scurt timp. Colegii de la serviciul Investiții din cadrul DRDP Craiova au lansat în licitație publică „Serviciile de Proiectare, reactualizare proiect tehnic și asistență tehnică, pod nou DN67B km 119+236 peste râul Olt, cu termen de depunere a ofertelor 03.07.2023, pentru podul nou care se va realiza în proximitatea celui vechi”, a menţionat Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin Petruț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...