Senatorul Siminica Mirea: „Fermierii nu trebuie să-și facă griji! Modelul plafonării adaosului comercial nu îi va afecta”

Date:

A intrat în vigoare propunerea guvernului de a reduce prețul alimentelor de bază prin micșorarea adaosului comercial practicat de către producători și comercianți.
În acest sens, senatorul de Olt, Siminica Mirea afirmă că plafonarea nu îi va afecta pe fermieri.

„Propunerea PSD este aceea de a plafona adaosul comercial și de a suspenda temporar „taxele de raft” pentru opt categorii de produse, inclusiv pâine, carne, ulei, ouă, lapte și brânzeturi, făină și mălai, cartofi, legume și fructe proaspete.
Fermierii nu trebuie să-și facă griji! Modelul plafonării adaosului comercial nu îi va afecta. Această măsură se aplică doar procesatorilor și comercianților și, prin urmare, nu se va pune o povară suplimentară asupra fermierilor pentru ieftinirea alimentelor. Scopul nostru este să protejăm lanțul de aprovizionare și să asigurăm un echilibru corect între toți actorii implicați.
Ne dorim un sistem echitabil și transparent, care să protejeze atât fermierii, cât și consumatorii. Colaborăm cu toți actorii implicați pentru a realiza obiectivul nostru de a aduce o scădere semnificativă a prețurilor și de a promova stabilitatea economică”, declară senatorul Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

La ISU Olt! O zi, mai multe evenimente

Ziua de 28 februarie este consacrată Zilei Protecţiei Civile....

Primarul liberal de la Bărăşti, cu sufletul la Forţa Dreptei

Anul 2024 este unul al surprizelor politice. Unii pleacă,...