Siminica Mirea: „Iubiţi cu credinţă! Dar, mai ales, trăiţi, simţiţi şi iubiţi româneşte!”

Date:

Senatorul Siminica Mirea a transmis, prin intermediul unei reţele de socializare, un mesaj cu ocazia sărbătorii româneşti a iubirii, Dragobetele.

În postarea sa face referire la faptul că iubirea nu este un sentiment demodat şi îi îndeamnă pe oameni să iubească ce este frumo, bun şi să trăiască româneşte.

„Sentimentele sunt stări care arată modul nostru uman de a fi. Sunt fel şi fel de sentimente, dar unul a fost ales pentru a fi sărbătorit: IUBIREA. Străinii îl sărbătoaresc în felul lor, la mijlocul lunii februarie.
România are o zi a iubirii, prima zi a primăverii în cultura dacică. Dragobete este simbolul iubirii, un Cupidon autohton, fiul Babei Dochia. De el se leagă o serie de tradiţii şi obiceiuri, iar, în urma îndeplinirii acestora, feciorii şi fetele îşi găseau jumătatea pe care aveau să o iubească întreaga viaţă.
A iubi nu este ceva demodat. Din contră, este un sentiment care ne regenerează, ne transformă şi ne uneşte. Pe lângă dor, iubirea este acel sentiment care defineşte umanismul din noi.
Iubiţi ce este bun, ce este frumos, iubiţi pe cine simţiţi, ce simţiţi! Iubiţi cu credinţă! Dar, mai ales, trăiţi, simţiţi şi iubiţi româneşte! Să fiţi fericiţi şi sănătoşi iubind!”, spune senatorul.

Dragobetele, în mitologia românească, este un tânăr, fiul Babei Dochia, fiica lui Zamolxe. El apărea la graniţa dintre iarnă şi primăvară, mergea prin păduri, acolo unde săruta fetele. Tinerii care urcau pe dealuri, îşi găseau jumătăţile şi se căsătoreau. Despre Dragobete se spune că a rămas pururi tânăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...