Siminica Mirea: ”România depășește 1.600 de miliarde de lei în PIB”

Date:

Senatorul de Olt Siminica Mirea a anunțat că România a atins o performantă remarcabilă prin depășirea a 1.600 de miliarde de lei în PIB.
PIB-ul României a atins un nou record istoric, depășind suma de 1.600 de miliarde de lei în 2023. Această performanță impresionantă plasează economia României într-o poziție solidă, chiar peste state cu economii dezvoltate precum Finlanda, Cehia sau Portugalia.
În ultimii 10 ani, PIB-ul României a înregistrat o creștere impresionantă, de peste 2,5 ori, ajungând la aproximativ 1.000 de miliarde de lei.
Investițiile realizate după intrarea PSD la guvernare își arată acum roadele, evidențiind importanța acestora în stimularea creșterii economice. De asemenea, investițiile în infrastructură se dovedesc a fi o soluție eficientă pentru dezvoltarea regiunilor mai sărace din România, contribuind la reducerea decalajelor economice și sociale.
În ultimii 10 ani, PIB-ul României a înregistrat o creștere impresionantă, de peste 2,5 ori, ajungând la aproximativ 1.000 de miliarde de lei. Guvernările PSD au jucat un rol semnificativ în această creștere, generând cele mai mari progrese economice.
În 2013, PIB-ul României era de 640 de miliarde de lei, iar în 2023 a ajuns la 1.600 de miliarde de lei, reflectând o evoluție remarcabilă într-un interval relativ scurt de timp.
Ministerul Transporturilor a anunțat alocarea unor sume semnificative pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în regiunile unde este necesară o intervenție pentru reducerea decalajelor economice:
Autostrada Pașcani-Suceava: Prin alocarea a 9,2 miliarde de lei, se va construi această autostradă care va traversa județele Iași, Botoșani și Suceava, contribuind la dezvoltarea economică a regiunii Moldovei.
Reabilitarea liniei feroviare Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș: Cu o alocare de 20,1 miliarde de lei, acest proiect va contribui la modernizarea infrastructurii feroviare și va facilita conexiunile de transport în regiunea sudică a țării. Aceste investiții majore în infrastructură vor consolida economia României și vor asigura o dezvoltare echilibrată în întreaga țară, contribuind la creșterea bunăstării și la îmbunătățirea calității vieții pentru toți cetățenii.” a transmis social-democratul oltean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...