Free Porn
xbporn

Slatina: Alegeri Locale 2024. Despre viori, iepurași și omul anului în Slatina

Date:

Dacă PSD și PNL pierd alegerile, atunci câștigă Slatina. Șansă istorică pentru slătineni de a moderniza capitala Oltului din temelie și surpriza neașteptată care încurcă planurile PSD

La ora publicării acestui articol, știm cu certitudine că au mai rămas 218 zile până la sfârșitul anului, dar asta nu ne împiedică să tragem concluzia, încă de pe acum, cine este OMUL ANULUI 2024, în Slatina.
Cu părere de rău, am o veste proastă pentru fanii tricourilor din secțiunile pantone galben și roșu: Iotu le-a luat fața de data asta, înfigând Dreapta Unită exact în partea dorsală a roșiilor și galbenilor, creându-și un avantaj politic strategic în Slatina.
Probabil, cei mai guralivi *(se știe) vor critica această postare, și nu mă aștept la nimic altceva din partea lor, dat fiind faptul că agresivitatea și testosteronul puturos ale masculului reprezentativ al galbenilor, indicii clare și demne de pest control, … este deja cunoscut de slătineni, temperamentul vulcanic fiind criticat chiar de liderul acestuia, fostul Prim-ministru liberal, Nicolae Ciucă care într-un eveniment live organizat zilele trecute pe esplanada Slatinei, ne spune că vede campania total diferit de stilul vulcanic al candidatului PNL pentru Primăria Slatina și trece în revistă o listă exhaustivă a abordărilor pe care el le-ar fi făcut diferit. O astfel de discordanță în rândul campaniei PNL Slatina, pe mine m-a pus serios pe gânduri.

Nu mi-am propus să vă plictisesc și nici nu voi relua detalii pe care toată lumea le știe, …totuși, de dragul acestor alegeri, voi lăsa 2, 3 note.

1. PNL nu a venit, pentru alegerile din 9 Iunie, cu absolut nimic nou, în ciuda eforturilor sisifice ale candidatului lor pentru Primăria Slatina de a se delimita local de PSD.
2. PNL se află în alianță cu PSD pe toate fronturile, atât electoral cât și la guvernare, iar slătinenii au dat de înțeles că nu se vor lăsa păcăliți de suveica unui om care nu este capabil să construiască un discurs despre proiecte pentru Slatina și care e limitat de obsesiile personale pe care nu reușește să și le stăpânească. În toate cărțile de specialitate impulsivitatea, violența și agresivitatea, indiferent de forma pe care acestea le îmbracă, fizică sau verbală, sunt caracteristici ale unui om slab sau în cel mai rău caz, ale unui om care suferă de patologii specifice acestor manifestări și… .
3. cu atât mai puțin ale unui lider de la care slătinenii se așteaptă să știe cum să navigheze în siguranță economia și administrația unei capitale de județ, ca Slatina – aspect asupra căruia am îndoieli grave. Bineînțeles, oamenii sunt liberi să decidă cum doresc, dar pentru mine și alții care îmi împărtășesc această opinie, candidatul PNL pentru Primăria Slatina nu mi-a transmis că ar putea fi capabil să navigheze Slatina către drumul cel bun pe care și-l dorește comunitatea slătineană.

Nu voi intra în detalii despre candidatul PSD pentru Primăria Slatina, Emil Moț, primar în exercițiu, pentru că nu este cazul și pur-și-simplu este o pierdere de timp să critici sau să ceri unui om ca Emil Moț, ceva ce nu-ți poate da, cum de altfel nu te poți aștepta la mai mult nici din partea PSD, un partid deconectat total de la mecanismele prin care poate fi modernizată România. Nu-i poți cere lui Emil Moț să modernizeze Slatina din moment ce el nu a reușit să termine două parcuri în două mandate. Actualului primar în exercițiu îi poți cere să mai repare câte ceva pe aici pe colo, dar nu-i poți cere proiecte și investiții de anvergură.
Emil Moț trebuie să plece! În ciuda susținerii unei majorități în Consiliul Local Slatina și având în spate un aparat politic imens, actualul primar trebuie să plece pentru că ne-a demonstrat tuturor că nu este om de administrație.
Pe final, am ajuns și la Elena Iotu, candidatul Dreptei Unite pentru Primăria Slatina, o figură nouă în lupta pentru notorietate și putere în Slatina.Știm despre ea că vine din rândurile liberalilor din Slatina pe care i-a părăsit prin 2018-2019. Are 44 de ani, căsătorită, are două fete, cea mare fiind studentă la București, iar cea mică elevă în Slatina. Are un master în administrație publică europeană și este antreprenor local, iar din datele disponibile, cea mai mare parte a activității sale este relaționată cu programele de accesare a fondurilor europene. Am urmărit îndeaproape campaniile electorale ale celor trei forțe politice și ale candidaților acestora, dar trebuie să recunosc că la aceste alegeri, campania Elenei Iotu este singura care mi-a atras atenția, nu neapărat în mod special, dar din punct de vedere al pragmatismului cu siguranță a reușit să impresioneze.
Nu a intrat în jocul niciunui alt candidat, cu toate că Mario de Mezzo a exercitat constant o presiune toxică asupra alegerilor locale din Slatina. Are un program politic care arată bine și care deblochează foarte multe oportunități pentru un oraș de talia Slatinei, dar cel mai mult m-au impresionat două aspecte din programul acesteia, și anume, faptul că vrea să introducă tramway în Slatina mi se pare o provocare impresionantă.
Dacă are susținere să introducă tramul în Slatina, din acel moment vorbim despre Slatina la un nivel mult superior a ceea ce este acum.
Un alt aspect care m-a impresionat este felul în care și-a proiectat viziunea asupra dezvoltării zonei de Nord, NV a Slatinei, un proiect extins în care a inclus dintr-un foc Pădurea Strehareți, Malul Oltului, Centrul Nautic și Centrul Vechi al Slatinei, un proiect prin care Slatina promovează apetitul pentru educație și identitate culturală, dar și elemente de turism și petrecere a timpului liber.
Am văzut că are în proiect și o secțiune dedicată parcărilor, un proiect pe care îl găsesc foarte avangardist și extrem de greu de proiectat în realitate, dar nu imposibil.
Dar nu despre programele candidaților este vorba în această postare, ci mai degrabă despre prestațiile și strategiile din această campanie electorală rezumându-mă doar la candidații în jurul cărora pot fi formate majorități care să decidă viitoarea direcție a Slatinei. Din moment ce abordările PNL sau PSD sunt clare, este imposibil să nu observăm faptul că Elena Iotu a reușit să aducă Dreapta Unită din Slatina la un nivel destul de sus de unde să poată deveni relevantă politic și în același timp atractivă în rândul slătinenilor, lucru deloc simplu pentru că vorbim despre proiecția strategiei Elenei Iotu peste, nu unul, ci două partide pe care le-a scos din zona gri de interes și le-a adus în prim-plan, pentru că la final când vine vorba despre notorietate și putere, cei care gestionează prim-planul sunt cei care contează, ori abilitatea Elenei Iotu de a face acest lucru într-o perioadă record o face pentru mine și o mare parte a comunității slătinene nu doar revelația acestor alegeri, ci un candidat redutabil și cu siguranță Omul Anului 2024, în Slatina.

Nicu Rada,
Blogger politic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Romula Fest, o nouă ediţie. Cine sunt invitaţii speciali

În zilele de 23 şi 24 august a.c., Reşca,...

Nicolae Ciucă, vizită la Olt!

Prezent astăzi la Slatina, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae...

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...