Şoferul care a ucis-o pe liftiera de la SJU şi-a primit condamnarea definitivă

Date:

Dreaptă sau nedreaptă, decizia definitivă a Curţii de Apel Craiova, în cazul lui Marius Adrian Stănilă, bărbatul de 31 de ani, care a accidentat-o mortal pe liftiera Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Mariana Vărzaru (Nuţi), s-a dat astăzi. Ziua de 29 martie 2024 va rămâne, în mentalul colectiv, ca a doua ucidere a unei mame, a unei femei, a unui om. Cealaltă parte acuzatul, păstrând pe conştiinţă un eveniment pe care l-a cauzat din cauza neclarităţii conştientului. Justiţia nu a avut nevoie să consume nimic sau să se afle la volanul vreunei maşini. A decis că pedeapsa bărbatului este destulă pentru a alina golul lăsat în vieţile a doua fiice şi a oamenilor dragi Ileanei Mariana Vărzaru.

Ca o uşurare pentru justiţia pământească, după un an şi 27 de zile, Marius Adrian Stănilă a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare de 4 ani, o lună și 10 zile, în baza capetelor de acuzare: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Recontopeşte pedepsele astfel majorate şi pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă sporul de 7 luni şi 10 zile închisoare, calculat ca 1/3 din suma celorlalte 2 pedepse (6 luni închisoare şi 1 an şi 4 luni închisoare), în total 4 ani, o lună şi 10 zile închisoare, în regim de detenţie, conform art. 60 Cod penal”, se arată în minuta instanţei.

CONTEXT
Pe 2 martie 2023, în jurul orei 18:00, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-a petrecut un accident în urma căruia o femeie şi-a pierdut viaţa. Era vorba despre liftiera spitalului, Ileana Mariana Vărzaru, în vârstă de 51 de ani. Aceasta a fost spulberată de maşina condusă de făptaş, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a lovit şi un alt autoturism, care circula regulamentar.

1 COMENTARIU

  1. Ala de a lovit doi pietoni in Iancu Jianu primise definitiv 5 ani. parasirea locului accidentului, ucidere din culpa, conducere sub influenta alcoolului si vatamare corporala din culpa. Iar preotul ala care a lovit un copil pe langa Bals 6 ani.
    De ce Balsul e dur, si Slatina nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...