Free Porn
xbporn

SPECIAL | RETROSPECTIVA anului 2023. Evenimentele importante din judeţul Olt

Date:

2023 şi-a luat adio de la noi. 2024 a intrat în casele noastre de două zile. Deşi formală, trecerea dintre ani, ea este plină de simbolistică. Fiecare crede în ceva, fiecare îşi propune ceva pentru acest nou an.
2023 a fost un an aparte, cu două conflicte militare, cel din Ucraina şi cel din Palestina. Pe plan naţional, unul plin de evenimente dinamice care vor afecta anul 2024. Noul an este un an al alegerilor. Peste 40 de state din lume organizează diverse alegeri. În România vor avea loc 5 tururi de scrutin: europarlamentare, locale, două tururi la prezindeţiale şi parlamentarele încheie anul electoral.
Acum, după ce 2023 este departe de noi cu 48 de ore, tragem linile şi vedem ce evenimente importante au rezultat în anul ce s-a încheiat. Iată principalele evenimente ale judeţului Olt din 2023.

IANUARIE
3 – Consiliul de Administraţie al Altur SA Slatina a aprobat deschiderea procedurii generale de insolvenţă. 11 zile mai târziu, CA se răzgândeşte şi renunţă la procedură.
23 – Doctorul Mircea Şerbu şi profesorul Dumitru Nica primesc titlurile de Cetăţeni de Onoare. Pofesorul Nica este prezent la ceremonie, iar din partea doctorului Şerbu a fost prezent nepotul său, doctorul stomatolog Tiberiu Spirescu, fiul unui alt cetăţean de onoare al Slatinei, notarul Ion Spirescu.

FEBRUARIE
15 – Casieria Primăriei Slatina, situată pe strada Mihail Kogălniceanu, în partea de jos a oraşului, a fost spartă şi seiful a fost furat. Poliţiştii sunt anunţaţi în dimineaţa zilei de 16 februarie. 3 zile mai târziu sunt găsiţi tinerii şi seiful.
27 – Un grav accident de circulație se produce la ieșire din municipiul Slatina spre Craiova, imediat după Podul Olt. Un autoturism, condus de fiul unui consilier judeţean, intră într-un alt autoturism în care se aflau soţii Zahalca. Fiul consilierului judeţean era drogat.

MARTIE
2 – În jurul orei 18:00, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-a petrecut un accident în urma căruia o femeie şi-a pierdut viaţa. Era vorba despre liftiera spitalului, Ileana Mariana Vărzaru, în vârstă de 51 de ani.
8 – Parte de 30 de metri a pasarelei podului dintre Drăgăşani şi Verguleasa, aflat pe Drumul Național 67 B, ka kilometrul 119, s-a desprins. Podul a fost reparat şi circulaţia s-a reluat în toamnă.

APRILIE
3 – Moare Marian Toma, în vârstă de doar 31 ani, solist al Ansamblului Profesionist Doina Oltului.
44 de soldați pompieri profesioniști depun jurământul de credinţă în curtea sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, din municipiul Slatina.
7 – Protest cu peste 70 de utilaje agricole pe străzile din Slatina. Protestul a fost organizat de Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal ,,UNCSV” şi s-a desfășurat în mai multe județe. Fermierii olteni au protestat faţă de preţul crescut la cereale, cauzat de faptul că cererealele ucrainene au loc locul celor româneşti în loc ca doar să tranziteze țara noastră.

MAI
11 – Emil Popa este noul director al Loctrans Slatina. Şi-a preliat atribuţiile începând de luni, 15 mai 2023.
21 – Primăria Slatina organizează prima ediția a Slatina Forest Run, dedicată bicicliștilor profesioniști și amatori.

IUNIE
10 – Este culeasă prima producţie de struguri de masă cultivată în seră. Evenimentul a avut loc la Scărișoara, unde un bărbat a cultivat viță de vie în solar, printr-un proiect demarat împreună cu Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt.
13 – OMV Petrom transmite că a descoperit 30 milioane bep resurse recuperabile.
17 – Premieră la Concursul Național al Copiilor „Călușul Românesc”, trofeul a fost obținut de un ansamblu din afara judeţului Olt, aşa cum se obişnuia. Ansamblul Folcloric „Cătălina” al Palatului Copiilor Iași a câştigat marele trofeu al festivalului.

IULIE
19 – Moare Ionuț-Daniel Firescu, șeful postului de Poliție Dăneasa, pentru care s-a demarat cea mai mare campanie de strângere de fonduri pentru a se opera de sarcom.

AUGUST
3 – Mario De Mezzo este numit prefect al judeţului Olt în locul lui Florin Homorean. Ceremonia depunerii de jurământ are loc a doua zi la sediul Prefecturii Olt.
12 – Primarul comunei Obârşia, Tudor Udrea moare în urma unui accident produs pe câmp. A fost prins în combina de treierat şi murit din cauza hemoragiei masive. Avea 64 de ani.
26 – Mai multe explozii urmate de incendii la o stație GPL au avut loc în Crevedia. Unul dintre patronii staţiei este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

SEPTEMBRIE
6 – Are loc prima ediţie a Târgului Hortishow, la Obârşia. Este prezent şi ministrului Agriculturii, Florin Barbu.
20 – Nou director la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt. Cosmin Mezdrea, consilier clasa I la Serviciul de Inspecție Fiscală Persoane Juridice.
29 – Mașina personală a prefectului de Olt, Mario De Mezzo, a ars în mare parte. La volan se afla directorul Cancelariei Prefectului, care s-a evacuat la timp.

OCTOMBRIE
2 – Moare primarul comunei Valea Mare, George-Daniel Iancu. Avea 45 de ani.
30 – Este inaugurat noul sediu al Judecătoriei Slatina, în prezența ministrului Justiției, Alina Gorghiu.
28 – Moare Constantin Stănescu, tatăl secretarului general al PSD, Paul Stănescu. a murit Între anii 2004 – 2016 a fost primarul comunei Vișina. Avea 86 de ani.

NOIEMBRIE
8 – PSD Olt a cooptat în echipă doi primari, cinci consilieri județeni, un fost prefect și mai mulți membri ai echipei PNL Olt.

DECEMBRIE
5 – Moare preşedintele Sindicatului Liber Alro, Ioan Popa, în urma unui atac de cord. Avea 70 de ani şi se afla la Predeal.
14 – Minel Prina urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor, a fost adus în ţară, de către o escortă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
16 – O femeie în vârstă de 81 de ani moare în liftul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Femeia intrase într-un stop cardio-respirator. Era transferată de la Neurologie (et. 5) la Terapie Intensivă (et. 2). Liftul s-a blocat între etajele 5 şi 4 cu tot cu cadrele medicale. 30 de minute a stat liftul blocat. Spitalul a anunţat poliţia abia dupa ce pe 18 decembrie prefectul a anunţat cazul public. O anchetă este în desfăşurare.
23 – La 12:30 este dat circulaţiei tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, ruta Valea Mare – Coloneşti.
25 – Moare într-un accident primarul comunei Grădinari, Mihai Ioana. Avea 61 de ani şi se afla la al treilea mandat. Şoferul fuge de la faţa locului şi este dat în urmărire de poliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Romula Fest, o nouă ediţie. Cine sunt invitaţii speciali

În zilele de 23 şi 24 august a.c., Reşca,...

Nicolae Ciucă, vizită la Olt!

Prezent astăzi la Slatina, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae...

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...