Sport | Mario Păun – caracaleanul victorios la primul joc al mondialului de snooker din Australia!

Date:

Unul dintre sporturile care în ultimii ani au început să fie din ce în ce mai urmărite, îndrăgite și practicate în țara noastră este snooker-ul. Deși la prima vedere pare că se aseamănă cu biliardul, snooker-ul se deosebește, printre altele, printr-o masă de joc mai mare, cu bile mai mici, buzunare înguste și reguli diferite. La nivel mondial, acest sport a fost dominat de englezul Ronnie O’Sullivan, urmat de scoțienii Stephan Hendry și John Higgins…

În România, unul dintre cei mai apreciați tineri jucători de snooker este olteanul Mario Păun, un caracalean ambițios și talentat care, deși nu a împlinit încă vârsta de 20 de ani, s-a remarcat prin eleganța și precizia loviturilor sale, reușind să ofere mai multe jocuri extrem de spectaculoase, devenind astfel un lider de necontestat al generației sale.
Astfel, după ce a reprezentat România inclusiv la campionate europene și mondiale de juniori și tineret, Mario a fost inclus în lotul național ce a făcut deplasarea la Sydney – Australia, pentru World Snooker Championships, acolo unde, recent, a debutat cu dreptul, reușind să se impună cu 3-0, chiar în fața australianului Andrew Parker.

Pentru Mario Păun vor veni și alte jocuri la fel de importante, caracaleanul urmând să-i întâlnească, în cadrul grupei sale, pe Hong Yu Liu (China), Kamal George și Ben Gordon (Australia). Mai trebuie reținut că alături de tânărul sportiv român se mai află Mădălin Gal, Paul Croitoru, Vlad Ciuche, jucători de snooker care, pentru pasionații acestui sport din țara noastră, nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Altfel, în urmă cu mai bine de un an, într-un interviu de prezentare, acordat pentru Eurosport România, în colaborare cu Federația de Snooker RST, Mario Păun spunea, printre altele, că uneori se antrenează și 4-5 ore pe zi, iar preferatul său este britanicul Judd Trump.

Foto: academia de snooker Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

DENT PRIORITY – recomandări după extracția dentară

În general, dinții se extrag ușor, deși pot să...

Templul lui Kratos formează învingători! Educaţie prin sport! Karate Tradiţional

💯🔜🥇Templul lui Kratos formează o nouă grupă de mici...

Forța Dreptei desemnează echipa care angajează discuțiile pentru constituirea alianței de centru-dreapta

Biroul Politic Național al Forța Dreptei salută disponibilitatea exprimată...

A murit Adrian Pop, fost director al Poliției Locale Slatina şi Loctrans

Fostul director al Poliţiei Comunitare, subprefect de Olt, director...