Unirea Principatelor Române, celebrată la Slatina cu frig şi fără ciolan

Date:

O zi de marţi, nu doar cu trei ceasuri rele, ci şi cu multe ore de frig. Un frig dat de răceala cu care se tratează astfel de momente din istoria României moderne. Anost, cenuşiu şi cu trei colori, aceleaşi cu ale drapelului României, regăsite pe nişte steguleţe de mână şi cocarde din material chinezesc.

Oficialităţile au venit, pe rând, din instituţiile lor. Ce mari, din Consiliul Judeţean Olt (PSD), prefectul din Prefectură (PNL), iar reprezentanţii insituţiilor au fost probabil cei care nu s-au dus prin staţiuni, cum o fac şefii.

După un serviciu religios, oficiat de câţiva preoţi consemnaţi la datorie, au urmat discursurile cele citite. Prefectul a citit compunerea scrisă de cineva de prin guvern pentru premierul Nicolae Ciucă, plecat pe la Iaşi, unde a fost huiduit alături de bunul prieten, Marcel Ciolacu.

Momentul culminant al evenimentului a fost depunerea de coroane la picioarele impasibilului Cuza. Pe fondul muzical al famfarei de provincie, militarii din cele trei batalioane prezentente – infanterişti, pompieri şi jandarmi – au defilat cu onorul către dreapta.

Finalul, unul apoteotic, a fost unul binevenit. Participanţii şi-au dat mâinile pentru a se încălzi. Şi a juca o horă.

La încheierea programului, cetăţenii care nu îşi fac poze cu statuia lui Cuza tot anul, au profitat de faptul că Înaltul Domn a stat la poze.

Va urma…

P.S. V-aţi fi aşteptat să apară poze cu coada de la fasolica cu ciolan. Nu le-a ascuns nimeni, pur şi simplu nu există. Cum n-au existat nici fasolica şi nici ciolanul. Căci ciolanul nu e lăsat pentru oricine. Şi nici nu e campanie, ca pe vremuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Cadou de Moş Nicolae pentru Verguleasa

Moş Nicolae a venit la Verguleasa cu un cadou...

Şedinţă extraordinară misterioasă la CJ Olt. Proiectele nu sunt publice

Vineri, 8 decembrie 2023, este programată o şedinţă extraordinară...

Fostul liceu Agricol din Slatina, sediu provizoriu pentru DGASPC Olt

În perioada următoare, la sediul Direcţiei Generale de Asistență...

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, drum drept spre inaugurare. Încep inspecţiile la lucrări

Începând de mâine, 5 decembrie a.c., prin dispoziţia directorului...