test

VIDEO | Denisa Popescu, un tezaur folcloric. Trofeul Festivalului „Cântecele Dunării” de la Ianca, câştigat de o slătineancă

Date:

Timp de două zile, în 18 și 19 mai 2024, comuna Ianca a fost capitala folclorului românesc.
la ediția cu numărul XXII a Festivalului „Cântecele Dunării” au urcat pe scenă 12 concurenţi, care au fost jurizaţi de un juriu format din profesionişti, preşedinte fiind Gheorghița Nicolae, Bucinișu, prezentatare a emisiunii „Tezaur folcloric” folclorice de la postul public TVR.
Marele trofeu a mers, anul acesta, la Slatina, câştigat fiind de tânăra talentată Denisa Popescu, ca un cadou de ziua ei, care s-a petrecut în prima zi a festivalului.

„Cu multă bucurie vreau să împărtășesc cu dumneavoastră cele două zile petrecute la Ianca, Olt unde s-a desfășurat Festivalul de Folclor „Cântecele Dunării”, și împreună cu colegi dragi veniți din toată țara am trăit momente emoționante.
Țin să aduc mulțumiri organizatorilor pentru modul în care am fost primiți și grija față de fiecare dintre noi, domnului Marian Şerban, sufletul acestui eveniment, orchestrei Ansamblului „Doina Oltului” dirijată cu măiestrie de domnul Cristian Dumitru, cel ce cu multă răbdarea și profesionalism ne-a susținut pe fiecare în parte, domnilor Ilie și Narcis Peşte, care ne-au asigurat o sonorizare de excepție, domnului Cristi Ivan, director artistic al CJCA Olt și domnului Viorel Pintea, cel ce păstorește cu profesionalism CJCA Olt.
Mulțumiri aduc onoratului juriu, prezidat de distinsa doamnă a folclorului romanațean și realizator TEZAUR FOLCLORIC-TVR 1, emisiunea etalon a cântului popular, doamna Gheorghita Nicolae, și minunatului public iubitor de tradiții și folclor. RESPECT ȘI PREȚUIRE”, scrie câştigătoarea pe pagina sa de socializare.

Festivalul-concurs se adresează tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 16 – 28 ani, care și-au descoperit talentul în domeniul interpretativ al folclorului românesc
„Marele premiu de anul acesta a fost câștigat de tânăra interpretă Andreea Denisa Popescu. Îi dorim să ajungă pe cele mai înalte culmi ale folclorului românesc și să realizeze tot ceea ce și-a propus! Mulțumim pentru susținerea necondiționată Consiliului Județean Olt și pentru prezență domnului Marius Oprescu, președinte al CJ Olt, juriului nostru drag și doamnei Gheorghița Nicolae, domnului Marian Șerban, directorul Centrului Cultural Ianca pentru toată activitatea și implicarea pe care le are în păstrarea acestor tradiții, dar și interpreților care au asigurat o atmosferă frumoasă și plină de voie bună și nu în ultimul rând, dumneavoastră, cetățenilor din satele Potelu și Ianca, care sunteți mereu alături de noi!”, este mesajul Primăriei comunei Ianca.

Festivalul folcloric a fost organizat în colaborare cu Consiliul Local, CJ Olt și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Senatoarea Siminica Mirea: „Purtaţi IA noastră, fiţi mândri de identitatea românească!”

Ziua de 24 iunie este recunoscută drept Ziua Internaţională...

EXCLUSIV | Care era numele real al poetului Ion Minulescu

În broşura intitulată: „I. Minulescu - Nu sunt ce...

Investiţie în DJ657. Marius Oprescu a semnat contractul

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a semnat azi,...

Lucrări la infrastructura rutieră în Slatina. Ce străzi sunt vizate

Primăria Slatina anunţă realizarea unor lucrări la infrastructura rutieră...