Violeta Alexandru, deputat Forța Dreptei: „Acest Guvern și acest Ciolacu ne fac de râs!”

Date:

Jaloanele din PNRR se află în întârziere, pentru că există o serie de piedici pe care membrii coaliţiei de guvernare ori se fac că nu le văd, ori vor să le evite. Asta în speranţa că cei de la Comisia Europeană nu le văd. Însă, ei le văd mai bine ca nimeni şi aici apare o problemă şi mai mare: riscul de a pierde fondurile. Ce de-a treia cerere de plată pentru fondurile europene, alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, va fi transmisă Comisiei Europene până la finalul lunii septembrie, cu trei luni întârziere.

În acest context dat, deputatul Forţei Dreptei, Violeta Alexandru, are o reacţie publică destul de tăioasă, care are scopul de a trage de mânecă actuala guvernare.

„Suntem la jumătatea perioadei de implementare a PNRR și lucrurile arată rău. Ce vedem noi vede și Comisia Europeană.
Faptul că întârziem cu lunile peste termenele limită (jaloanele) asumate inițial ridică (sper!) semne de întrebare pentru Comisia Europeană dar adevărul e că termenul limită final/decontul e în 2026. Pentru toate.
Sigur că o țară care lasă 90% din jaloane în ultimul an chiar este o țară neserioasă. Neserioși sunt guvernanții/aparatul public cu zeci de sporuri, desigur.

Aceste lucruri se discută între țări, sunt urmărite de fonduri de investiții, de bănci, etc.; se vorbește despre țările care «se mișcă» bine și țările care au probleme și vin cu permanente justificări. Noi nu vedem toate consecințele dar ele există.
Cu ținta de deficit nu e același lucru. Aici se țin lucrurile mai strâns, se urmărește calendarul cu toate termenele în care ar fi trebuit să se ia decizii.

Deciziile așteptate sunt evidente.
– Reducere cheltuieli publice. Acest guvern, de fapt, nu propune reduceri care să arate a reformă a aparatului public. Sunt cârpeli. Nu se reduc cheltuielile, la modul serios. Un întreg an au votat în Parlament toate grozăviile pentru creșterea cheltuielilor publice, știind cam ce trebuie să facem, de fapt. Vezi foto.
– Colectare la buget – un eșec. Nu merge la noi cu ANAF. Nu merge.
– Noi taxe/măsuri cu impact în zona privată. Pe asta vrea să parieze acest guvern PSD/PNL. O mare, mare greșeală.

Probabil că Ciolacu va șantaja politic invocând conflictul din Ucraina. Situația din zonă influențează relația UE cu România. Banii pentru ajutorul dat ucrainenilor se pot deconta de la UE. Nu am făcut acest lucru pentru toate fondurile alocate. De ce? Guvernul trebuie să explice de ce nu a fost în stare, de ce a cheltuit și nu a decontat de la Comisie. Acest Guvern și acest Ciolacu ne fac de râs! Noi părem că nu suntem în stare de nimic.
Ce mă deranjează la fel de mult (cum mă deranjează că mă reprezintă Ciolacu) este că pentru sporuri, pentru salarii mari sub pretextul că doar așa pot să gestioneze fondurile europene – se agită, fac presiune. Când România are o problemă, aceiași cred că nu trebuie să dea nicio socoteală.

Avem oameni foarte slab pregătiți și în administrație dar mai ales în politică. Se pricep la combinații, la jocuri de partid, la orice altceva mai puțin la managementul fondurilor publice și, mai ales, la decizii europene. În ziua de astăzi, la ce oportunități sunt pentru țara ta, nu vorbești o limbă străină, nu stăpânești management de fonduri europene, ești zero ca om politic/aspirant la o demnitare publică. Și, din păcate, costul îl plătește România!”, transmite deputatul prin intermediul unei postări publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ce se întâmplă de mâine cu 14 din cele 16 spaţii de servicii de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti

Cum licitaţiile pentru cele 14 spaţii de servicii nu...

Ovidiu Marin – un caracalean, inspector la Formula 1

Născut la Caracal, plecat departe de acasă, ajuns să...