Free Porn
xbporn

Pompierii olteni, la datorie în minivacanţa de Rusalii

Date:

În timp ce oltenii se bucurau de minivacanţa de Rusalii, peste 100 de pompieri erau la datorie pe raza judeţului.

26 de incendii, dintre care 16 au fost de vegetație uscată (peste 100 de hectare de vegetație uscată), dar și circa cinci hectare de cultură de grâu și lucernă și trei tone lemne de foc. Din numărul total de intervenții, 45 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
Acestea sunt cifrele perioadei 22-24 iunie în care au acţionat pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt.

„Pe fondul creşterii semnificative, în ultima perioadă, a numărului incendiilor de vegetație uscată, reamintim cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.
Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
Recomandăm cetățenilor să respecte toate măsurile de prevenire, iar informații privind modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregătit.ro și prin intermediul aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit pentru terminalele mobile.”, se arată ăn comunicatul ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Romula Fest, o nouă ediţie. Cine sunt invitaţii speciali

În zilele de 23 şi 24 august a.c., Reşca,...

Nicolae Ciucă, vizită la Olt!

Prezent astăzi la Slatina, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae...

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...