Au început înscrierile la cursurile uneia dintre clasele de arte și meșteșuguri ale Centrului Județean de Cultură și Artă

Date:

Şi în acest an, Centrul Județean de Cultură și Artă din subordinea Consiliului Județean Olt, instituţie condusă de directorul Vivi Viorel Pintea, vine cu o ofertă educaţională pentru toţi cei care simt că au talent şi vor să-l îmbunătăţească prin cursurile uneia dintre clasele de arte și meșteșuguri. Cursurile se adresează tuturor vârstelor.

La începutul lunii s-a dat startul înscrierilor în anul şcolar 2023-2024, iar taxele şcolare sunt accesibile. Totodată, există şi gratuităţi sau reduceri de taxe şcolare.

Școala de Arte și Meșteșuguri vine în întâmpinarea doritorilor cu 68 de clase, cele mai multe în Slatina.

Pentru anul şcolar 2023-2024, taxa şcolară este de: 300 lei/an şcolar/curs pentru clasele din Municipiul Slatina; 150 lei/an şcolar/curs pentru clasele din celelalte oraşe ale judeţului; 50 lei/curs pentru clasele din mediul rural; 50 lei taxă eliberare diplomă. Instituţia nu percepe taxe pentru cursanții claselor de meșteșuguri tradiționale, cum ar fi: cioplit, olărit, ceramică, cojocărit, cusut – țesut, împletituri nuiele.

Parte din ofertă fac şi unele reduceri. Este vorba despre cursanții care frecventează două sau mai multe cursuri. Aceştia plătesc 75% din taxa școlară pentru al doilea curs și 50% pentru al treilea curs și următoarele. Reduceri se aplică şi pentru cei care provin din aceeași familie sau care provin din familiile cu venituri reduse sau familii monoparentale, ei plătesc: 20% din taxa școlară pentru venituri/familie sub 1000 lei net; 30% pentru venituri/familie între 1001 lei și 1500 lei net; 40% din taxa școlară pentru venituri/familie între 1501 lei și 2000 lei net.

Sunt scutiţi de plata taxelor, cursanții din centrele de plasament și cei cu dizabilități psihomotorii sau alte cazuri excepționale, cu aprobarea Consiliului Administrativ al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...