„Azilele groazei” | Ludovic Orban intervine tăios: „Demisia, Firea!”

Date:

Tăcerea complicitară a premierului Marcel Ciolacu, în apărarea unei conjuraţii, pune imaginea României într-o zonă obscură. Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, a aşteptat, în tot acest timp, o atitudine serioasă în cazul „Azilelor groazei”. Acesta nu mai aşteaptă demnitate din partea celor care par complici ale unor atrocităţi împotriva unor oameni fără apărare.

„Timp de 9 zile Ciolacu a fost complicele lui Budăi și Firea, i-a ținut în brațe în speranța că valul de indignare și de revoltă din societate se va diminua și îi va putea face scăpați pe cei doi, care sunt în mod evident responsabili pentru tratamentele inumane la care au fost supuși vârstnicii din azilele groazei.

În acest timp, Ciolacu și conducerea PSD au sacrificat ceva „plevușcă”, niște directori și un președinte de agenție, cu intenția evidentă de a reduce presiunea publică prin oferirea câtorva capete de țapi ispășitori. Budăi și Firea au ieșit cu o mulțime declarații, fiind susținuți puternic de toată mașinăria propagandistică a PSD. Niciunul nu a dat nici măcar cel mai mic semn că își asumă vreo responsabilitate și au arătat clar că nu au nici cea mai mică intenție de a demisiona.

Conducerea PNL a păstrat o tăcere cu iz de omerta asupra subiectului. Cu excepția pasării reponsabilității dintre Budăi și Thuma (președintele CJ ILfov), peneliștii au fost instruiți de conducere prin ghidurile de mesaj să nu ia poziții critice contra minștrilor pesediști, ci chiar să le ia apărarea.”, afirmă Ludovic Orban.

Demisia lui Marius Budăi nu este de ajuns, este doar un gest de a mai calma spiritele şi de a deturna atenţia opiniei publice de la ministrul Familiei, Gabriela Firea, implicată indirect în caz.
„Astăzi, Budăi a fost obligat să își dea demisia. Demisie nu de onoare, așa cum a mințit Ciolacu în ședința de guvern, ci de oroare. O demisie impusă de conducerea PSD, nu pentru că pesediștilor le pasă de suferințele atroce îndurate de vârstnicii fără nicio apărare din centrele de tip lagăr de exterminare, ci doar pentru ca să mai salveze ce se poate salva din imaginea dezastruoasă a PSD și a coaliției de guvernare.

Această demisie are și intenția parșivă de a o scăpa pe Firea de demisie, cârdășia dintre Ciolacu și Firea fiind mai strânsă. Chiar dacă este ziua de naștere a lui Firea, continui să îi solicit demisia. Dacă Ciolacu va continua să îi țină spatele își va săpa propria „groapă politică” și va duce PSD-ul în cap”, conchide Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Gala Excelenței în Artă, a II-a ediţie. Donaţie inedită pentru Liceul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Eveniment de excepţie, desfăşurat într-un cadru prietenos, cu tineri...

Mădălina Ghenea, şedinţă foto fierbinte, cu puţine haine…

Slătineanca Mădălina Ghenea și-a etalat sculpturalul trup prin intermediul...

Vineri, Diana Şoşoacă vine la Olt!

Cunoscuta senatoare, celebră pentru atitudinea sa vocală, Diana Ivanovici...

Zi de mare sărbătoare la Crâmpoia. A X-a ediţie a zilei comunei, un succes

Mulţi oameni frumoşi, fii ai satului şi musafiri, au...