Prefectul Florin Homorean: „În Olt nu se întâmplă lucrurile din Ilfov”. Câte centre există în judeţul Olt

Date:

Invitat joi seară în emisiunea „Imperativ”, de la Olt tv, prefectul judeţului Olt, Florin Homorean a fost chestionat cu privire la situaţia actuală a temei actuale privind azilele groazei.
Domnia sa dă asigurări că la Olt nu se întâmplă atrocităţi ca la azilele din Ilfov. Prefectul şi echipa sa au plănuit o serie de verificări la azile sau centre în care se află copii încă de vinerea trecută.

„Această acţiune de control se află în desfăşurare, potrivit domnului prim-ministru, acţiunea în sine se va încheia duminică. Asta nu înseamnă că monitorizarea pe viitor a acestor centre rezidenţiale destinate persoanelor în vârstă, persoanelor cu dizabilităţi sau copiilor, nu vor continua să se desfăşoare. Este normal ca autorităţile să se asigure ca cei aflaţi într-o situaţie de vulnerabilitate sunt protejaţi. Verificări s-au desfăşurat permanent şi ne-au confirmat ceea ce ştiam, că în Olt nu se întâmplă lucrurile care se întâmplă în Ilfov.”, a declarat prefectul de Olt.

În urma activităţilor de verificare, efectuate de trei echipe de control, niciun centru nu a fost închis. La nivel judeţean, conform datelor de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), la Olt există 63 de centre. 61 fiind cu finanţare publică (se află în subordinea DGASPC Olt, ale UAT Caracal şi Corabia). Două centre sunt private (din Slatina şi Teslui).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

DIGI24, o nouă identitate vizuală. La a aproape 12 ani de la lansare

În această seară, de la ora 19:58, DIGI24, fostul...

Senatorul Liviu Voiculescu se mută la PSD?

În ultima perioadă, pioni importanţi din PNL Olt au...

Deputatul Gigel Ştirbu, o nouă reuşită!

Ieri, în cadrul şedinţei comune a Parlamentului, a fost...

TVR Folclor şi-a început emisia

A treisprezecea televiziune din portofoliul Societăţii Române de Televiziune...