Zile de vară la Muzeul Judeţean Olt, cu multe activităţi

Date:

Muzeul Judeţean Olt a trecut la „programul de vară” şi pregăteşte o mulţime de surprize vizitatorilor de toate vârstele.

„Muzeul Judeţean Olt își deschide larg ușile și turează motoarele instalațiilor de răcire, dar și ale personalului de specialitate, pentru a vă pune la dispoziție spații aerisite și aclimatizate, precum și posibilități de petrecere a timpului liber într-un mod cât mai plăcut și mai interesant”, afirmă directorul muzeului, Gheorghe Smarandache.

Din 17 iulie 2023, programul Muzeul Județean Olt arată astfel:
– „Înșir-te mărgărite” – atelier de confecționat brățări din mărgele, la sediul muzeului – coordonator dr. Claudia Balaș;
– „Penița fermecată” – atelier de caligrafie ( scris cu tocul cu peniță și cu pană de gâscă sau fazan), la sediul muzeului – coordonator dr. Claudia Balaș;
– atelier de pictură pe sticlă, la sediul muzeului, coordonator dr. Iohana Brătoi;
– atelier de modelaj în lut, la Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu”, str. Malul Livezi, nr. 13 – coordonator muzeograf Lucian Truță.
a) Programul de vizitare a expozițiilor cu caracter permanent și temporar: de marți până duminică inclusiv, în intervalul orar: 09,00 – 17,00.
b) Atelierele vor avea durata de o oră și se vor desfășura în intervalul orar 10 ͦ ͦ – 12 ͦ ͦ, cu grupe de minim 5 participanți, după următorul program:
• luni –modelaj în lut;
• marți – confecționat brățări;
• miercuri – caligrafie;
• joi – pictură pe sticlă.

Cei care doresc o zi de neuitat la muzeu, pot obţine relaţii şi se pot înscrie la:
– dr. Iohana Brătoi, Șef Serviciu Conservare – Restaurare, telefon: 0747.427.513.
Costul unui atelier este de 5 lei/participant. Materialele sunt puse la dispoziție de muzeu, iar la sfârșitul activității, fiecare participant își ia acasă ceea ce a lucrat.

În curând Muzeul Judeţean Olt va deschide noi ateliere de creație în parteneriat cu Episcopia Oltului și Romanaților la Casa Fântâneanu – Centrul Social al Episcopiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ce se întâmplă de mâine cu 14 din cele 16 spaţii de servicii de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti

Cum licitaţiile pentru cele 14 spaţii de servicii nu...

Ovidiu Marin – un caracalean, inspector la Formula 1

Născut la Caracal, plecat departe de acasă, ajuns să...