test

Ce se întâmplă dacă nu mai bei cafea?

Date:

Ce se întâmplă cu corpul nostru când încetăm să bem cafea? Este întrebarea pe care şi-o pun cercetătorii. Ce schimbări în obiceiurile noastre și ce consecințe are absența cafelei, sunt teme de lucru din cadrul unui studiu făcut de oamenii de ştiinţă din Italia.
În România, prima cafea s-a băut în jurul anului 1500, după ce, prima dată în Europa s-a băut la Vatican, de către Papă. Dar ce se întâmplă dacă renunţăm la a bea cafea dimineaţa, în vizită la cineva sau la serviciu? Aflăm în rândurile următoare.

În Italia, cafeaua nu este pur și simplu o băutură, ci mai degrabă un simbol, un ritual de răsfăţ, atât de mult încât fiecare persoană consumă în medie șase kilograme pe an.

În mod natural captivantă, puternică stimulent și energizant, cafeaua ajută la digerare, crește consumul caloric și se mândrește cu proprietăți antioxidante: pe scurt, am putea-o considera un adevărat panaceu; cu toate acestea, ne-am putea lipsi cu ușurință de acest ingredient cu o istorie străveche și un farmec incomensurabil.

Acele boabe aromate şi parfumate nu sunt deloc „necesare” pentru alimentaţia noastră, spun specialiştii.

Efecte secundare!
Cafeaua este un stimulent natural, iar corpul nostru este influențat de acesta în echilibrul dintre somn și stare de veghe. Eliminarea cafelei din alimentația noastră zilnică înseamnă așadar schimbarea ritmului de somn, provocând o senzație de oboseală și oboseală și, în consecință, „mai mult somn” și tendința de a adormi.
A nu mai bea cafea poate provoca dureri de cap ușoare, dar este important de subliniat că nu este o consecință directă a absenței cafelei, ci mai degrabă a schimbării ritmului odihnei noastre.
Cafeaua ajută la menținerea alertă și concentraţie, iar dacă încetăm să o consumăm, este posibil să avem dificultăți mai mari de concentrare în primele zile.
Constipație. Ai putea suferi de ea câteva zile dacă nu mai bei cafea.
Agresivitatea – cei obișnuiți să consume mai multă cafea decât ar trebui, ar putea experimenta o ușoară schimbare de dispoziție și să se simtă mai agresivi sau iritabili decât de obicei.

Efecte pozitive la renunţare!
O digestie mai bună. Prin urmare, mai puțină cafea înseamnă un echilibru mai bun al acizilor din stomac și o sănătate intestinală mai bună.
Dinți mai albi. Cafeaua conține doze mari de tanin, o substanță care erodează și tinde să întunece smalțul dinților. Fără cafea, dinții tăi vor fi mai albi.
Mai puțină anxietate – cafeaua are efecte stimulatoare și incitante și ne afectează în mod natural starea de spirit și stările noastre de anxietate și agitație care vor tinde să scadă semnificativ după câteva zile.
Tensiunea arterială – prin oprirea consumului de cafea, nivelul de adrenalină scade, vasele de sânge se relaxează, facilitând fluxul de sânge și scăzând astfel tensiunea arterială.

Eşti mai fericit fără cafea? Aşteptăm părerea ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Senatoarea Siminica Mirea: „Purtaţi IA noastră, fiţi mândri de identitatea românească!”

Ziua de 24 iunie este recunoscută drept Ziua Internaţională...

EXCLUSIV | Care era numele real al poetului Ion Minulescu

În broşura intitulată: „I. Minulescu - Nu sunt ce...

Investiţie în DJ657. Marius Oprescu a semnat contractul

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a semnat azi,...

Lucrări la infrastructura rutieră în Slatina. Ce străzi sunt vizate

Primăria Slatina anunţă realizarea unor lucrări la infrastructura rutieră...