Slătinenii vor cinema în oraşul lor!

Date:

Slatina se confruntă cu un vechi capitol din istoria locală. Lipsa unui cinematograf în reşedinţa judeţului Olt. Timp de 8 ani, municipiul Slatina nu a avut cinematograf. În această perioadă, mai precis în vara anului 2004, preţ de câteva zile, s-a organizat, la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, o caravană cinematografică, aşa cum mergeau în comunele României comuniste. La 26 noiembrie 2010, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” este inaugurat cu mare fast. Era compus dintr-o cafenea literară (devenită bar, unde se consumau băuturi alcoolice, chiar în incinta unei instituţii de cultură), o sală mare de spectacole, cu peste 160 de locuri, şi două săli de cinema, cu peste 50 de locuri.
Fostul Cinema „23 August”, preţ de câţiva ani, apoi Cinema Alutus, în anii de după comunism, în prezent Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, era, pentru slătinenii cinefili, o oază de relaxare. Din cauza construcţiei de o calitate îndoielnică, acesta va intra în ample lucrări de reabilitare. În toat acest timp, slătinenii sunt nevoiţi să se ducă cu prietenii, familia, copiii, în oraşele reşedinţă de judeţ din Argeş sau Dolj.

De câteva zile, slătineanca Nicoleta Vasile le propune, celor care doresc un cimena în oraşul lor, să se unească, iar vocea lor să fie auzită. Aceasta a făcut o petiţie pe site-ul petitieonline.com, care a fost semnată, până acum, de 688 de slătineni.

Ne-am hotărât să facem aceasta petiție pentru a sublinia importanţa vizionarii filmelor la cinema, atât pentru adulţi, cât și pentru copii, în ciuda faptului că acum multe persoane sunt abonate la diferite platforme online.
Cum în Slatina, unde există posibilități reduse de divertisment, mersul la cinema contribuia la socializarea dintre generații, având, în acelasi timp, un efect pozitiv asupra intelectului. Cu toții avem nevoie, din când în când, să mai ieșim din sfera cotidiană, atmosfera dintr-un cinematograf fiind unică.
Din păcate, acum cetățenii trebuie sa mearga la Pitești sau la Craiova, pentru a vedea un film la cinematograf, aspect care nu este practic pentru multe persoane, din cauza distanţei și a agitaţiei cotidiene.
Sperăm ca pe viitor să existe în Slatina din ce în ce mai multe opțiuni culturale care să se adreseze unei palete largi de cetățeni”, spune iniţiatoarea petiţiei, Nicoleta Vasile.

Petiţia poate fi semnată AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Caravana Shakespeare staţionează în judeţul Olt, la Slatina, Caracal şi Corabia

Între 25 martie și 30 aprilie, timp de 5...

Liberalii slătineni s-au înscris oficial în competiţia pentru locale

Astăzi, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Slatina, echipa...

Nicolae Ciucă, mesaj pentru primari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, alături de...