Free Porn
xbporn

Cea mai bună bragă e doar la Slatina. Poveşti şi amintiri cu Imer Memish

Date:

Cea mai veche afacere din Slatina, care a rezistat şi în perioada comunistă, este astăzi parte din identitatea municipiului Slatina.
Nu-i turist care să nu fi auzit de braga de la Slatina, de Atletul albanez, de citronadă, de îngheţata bogat aromată, de halviță sau de rahatul cu trandafiri.
„La Turci”, cum mai este cunoscută afacerea familiei Memish, a făcut istorie prin oamenii săi şi prin produsele de cea mai bună calitate oferite spre consum.

O poveste de 300 de ani
Intervievat de cunoscuta realizatoare de emisiuni, Geanina Corondan, Imer Memish a spus aproape totul, mai puţin reţeta răcoritoarei şi sănătoasei băuturi: braga. A spuns, însă, un ingredient: cereale fierte, nu pasteurizate, 6, 7 ore.

„Albanezii au avut, la început, un magazin de coloniale. Ei veneau din partea Macedoniei de Nord de astăzi, de undeva din zona Tetovo. Veneau pe toată perioada caldă în România. Fiind aproape Dunărea, veneau în Slatina prin Bulgaria. S-au adaptat în fiecare perioadă istorică. A urmat războaiele, dar ei au făcut tot negustorie”, spune Imer.

Denumirea „Atletul albanez”, aşa cum este cunoscută locaţia veche de pe strada Dinu Lipatti, are o poveste interesantă.

„La 1912, a poposit un circ la Slatina și exista un număr de lupte greco-romane. Premiul era de 300 de napoleoni de aur. Fratele bunicului, Sabit, sportiv, s-a prins la pariul respectiv și a câștigat. Aprimit premiul şi, din respect pentru oraș și pentru cetățeni, el a donat banii primăriei, care, la rându-i, a oferit afacerii numele de Atletul albanez, care funcționează fără încetare din 1912″, mai povesteşte Imer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ultima zi de cod roşu la Olt

Astăzi este ultima zi de cod roşu de temperaturi...

La Perieţi. Investiţie în energie verde

Luni, 16 iulie a.c., primarul comunei Perieţi, Răzvan Rada,...

Când se termină cu arşiţa

INMH anunţă preglungirea şi extinderea ariei pe care este...

Papuci copii – ce modele vor fi drăguțe și practice? (P)

Papuci copii pentru grădiniță sau pentru acasă – pe...